viktória királynő és albert herceg

A királynő hálójában – Viktória naplófeljegyzései a nászészakájáról

Viktória királynő buja naplófeljegyzései olyanok, akárcsak egy 19. századi Szürke ötven árnyalata.


A fiatal Viktória királynő falta az életet és az élvezetekre sem mondott nemet, ám tanácsadói úgy döntöttek, hasznosabb lenne számára, ha az evangélikusok által vezetett, felemelkedő puritán mozgalmat támogatná, mivel ez új kezdetet jelentene a monarchia számára. Sőt, ebben az időben a zongoralábakat és minden olyan tárgyat, amelyek a legcsekélyebb módon fallikus jellegűek voltak rendszeresen eltakarták. A nőknek azt javasolták, hogy dőljenek hátra és gondoljanak Angliára a nászéjszakájukon. A kor kiemelkedő orvosai pedig fizikailag lehetetlennek tartották, hogy az asszonyok élvezzék a szexet.

Nyilvánosan a királynő is engedelmeskedett ezen kéréseknek, azoban az ajtók mögött egyáltalán nem vetette meg a pikáns kalandokat. Ezt honnan lehet tudni? Jelentős időt töltött azzal, hogy naplójába jegyzetelt, ebből pedig a legbujább pillantokat sem hagyta ki.

Ez is érdekelhet:Hisztéria, mint pszichológiai rendellenesség: a viktoriánus kor rejtélye


Viktória 1840-ben ment feleségül unokatestvéréhez, Albert herceghez. Az uralkodónő odáig volt a hercegért. Házasságuk előtt gyakran írt arról, hogy rendkívül jóképűnek találja. A nászéjszaka pedig nem okozott csalódást neki.

Viktória királynő és Albert herceg 1854-ben.

commons.wikimedia.org
Soha, de soha nem volt még ilyen estém. Az én legkedvesebb, legdrágább Albertem egy zsámolyon ült mellettem, és az ő szeretete és ragaszkodása olyan mennyei boldogsággal töltött el, amiről korábban álmodni se mertem. Átölelt, és újra és újra megcsókoltuk egymást. Ó! Ez volt életem legboldogabb napja!

– írta a királynő.

Az ifjú házasok remekül kijöttek egymással, – ami akkoriban korántsem volt magától értedődő –, Viktória pedig nagyon élvezte az első együttlétet.

Mindketten lefeküdtünk. A karjaiban voltam, majd a mellkasára tettem a fejem. Olyan gyöngéd volt, és olyan édes neveken szólított, ahogy még más soha. Hihetetlen boldogság

– olvasható egy másik naplóbejegyzésben.

De a vágyakozó visszaemlékezések sem voltak tőle szokatlanok:

Olyan jól nézett ki a fehér kasmírnadrágjában, ami alatt semmi sem volt.

De számtalan más bizonyíték is alátámasztja, hogy a királynő és a hercegi hitves mennyire odavoltak egymásért. Annak érdekében, hogy a lehető legjobban ki tudják élvezni a házas életet, állítólag külön gombot szereltettek a hálószobájukba a Wight-szigeten lévő hatalmas nyaralójukban. Így az ágyból is zárni tudták az ajtókat, hogyha esetleg egy rakoncátlan inas be akarna hozzájuk nyitni, ezt ne tehesse meg.

Vegyük figyelembe azt is, hogy kilenc gyermekük született.

Daisy Goodwin szerint, aki a Viktória című tévésorozat forgatókönyvét írta, a királynő orvosa azt javasolta neki, miután megszülte utolsó gyermekét, hogy nem kellene több gyermeket vállalnia. Amire az uralkodónő csak annyit felelt:

Akkor nincs több móka az ágyban?

Olvasd el ezt is! A divatos szín, amely sokakat megölt a viktoriánus korszakban

Viktória egyértelmű vágya férje iránt túlmutatott a hálószobán is, hiszen rendszeresen adtak egymásnak – az akkori viszonyokhoz képest – merész ajándékokat. Az uralkodó egyszer egy meglehetősen erotikus Franz Xaver Winterhalter-festményt ajándékozott hitvesének, amely egy csoport meztelen nőt ábrázol, akik fürdéshez készülődnek.

Albert egy alkalommal úgy döntött, hogy a tökéletes ajándék királynőjének, ha egy márványszobrot készített magáról, amin érzéki görög harcosként pózol. Viktória annyira pikánsnak találta a szobrot, hogy a Wight-szigeti otthonának egy privát részébe költöztette, és készíttetett egy szalonképes változatot, amely ma is a Buckingham-palota gyűjteményében található.

Ám a királynő buja kalandozása Alberttel 1861-ben véget ért, amikor a herceg hastífuszban életét vesztette. Viktória állami gyászt rendelt el, és maga is fekete ruhát öltött. Kerülte a nyilvánosságot és a következő években alig tette be a lábát Londonba. Innen ered népszerű beceneve, a „windsori özvegy".

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk