medve mama és kicsinyei
Fotó: Shutterstock

Óriási, felfújható rénszarvassal játszott volna a medve, de mindhiába – videó!

Több felvétel is kering az interneten, amelyen játékos medvék kötnének barátságot a kertekben lakó szarvasokkal. A bökkenő ezekkel a helyzetekkel mindössze annyi, hogy ezek a kerti négylábúak csupán a karácsonyi időszakra kihelyezett felfújható bábúk.


Karácsony közeledtével sok kert tulajdonosa a legkülönbözőbb látványelemekkel próbálja meg az ünnep hangulatát még jobban előidézni.

Így volt ez egy kaliforniai kertvárosban is, ahol egy felfújható rénszarvas látványa várta az arra járókat. Amikor azonban egy medve tévedt az utcába, ő már nem távolról kívánta szemlélni az élő állatnak gondolt dekorációt.

Ez is érdekelhet: 5 mítosz és tévhit a medvékről

A felvételek azt bizonyítják, hogy ezeket a állatokat megformáló dekorelemek sokszor valóban összetéveszthetőek vadonban lakó társaikkal – legalábbis a medvék szemében.

A medvék túlzott érdeklődése a felfújható rénszarvasok iránt olyan jelenség, amelyet a nevadai Dave Lester is jól ismer, aki viccesen meg is jegyezte:

Orvosi segítség sem, de még a ragasztószalag sem tudta újraéleszteni. Nyugodj békében, Rudolf! Még csak két éves voltál

Ezt is olvasd el! Félig jeges, félig grizzly – elterjedhetnek a hibrid medvék a globális felmelegedés miatt

Idén újra megtörtént mindez, csak ezúttal Floridában. Továbbá akadt még egy lényeges különbség: a mostani medve nem egy felfújható játékra, hanem néhány merev, kivilágított rénszarvast ábrázoló díszre vetett szemet, amelyek közül az egyiket haza is akarta cipelni magával.

A pimasz karácsonyi támadások indítéka nem teljesen világos, de a válasz talán olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik: csak szórakoztatják magukat és néma játszótársukat. Ezért is nagy kár, hogy a bábuk sose viszonozzák ezeket a kedves gesztusokat.

A figyelmetekbe ajánljuk