Robert Downey Jr.
Fotó: IMDb

Robert Downey Jr. Vasember helyett majdnem egészen más szerepet kapott a Marveltől

Christopher Nolan minden idők egyik legkövetkezetesebb szereposztási döntésnek nevezte azt, hogy Robert Downey Jr. lett Vasember – pedig nem sokon múlt, hogy a lassan legendás státuszba lépő színész egy egészen másik Marvel-karaktert alakítson, írja az Independent.


Az első két Vasember-film rendezője, Jon Favreau tizenöt évvel azután mesélt a szereposztással kapcsolatos érdekességekről, hogy Downey debütált a karakter szerepében. Favreau elárulta: a színész egy ponton nagyon közel állt ahhoz, hogy eljátssza Doctor Doomot (magyarul Fátum Doktort) a 2005-ös Fantasztikus Négyesben.

A három évvel a Marvel Cinematic Universe (MCU) elindítása előtt megjelent filmben Ioan Gruffud, Jessica Alba, Michael Chiklis és Chris Evans játszotta a főszerepet – utóbbi évekkel azelőtt, hogy megkapta volna Amerika Kapitány szerepét.

Favreau Kevin Feige-vel, a Marvel Studios elnökével folytatott beszélgetésben azt mondta: mire Downey-nál landolt Vasember szerepe, a stúdiónál már sokan találkoztak vele a Fantasztikus Négyessel kapcsolatos előkészületek miatt. Helyette végül Julian McMahon kapta meg a szerepet, a 2015-ös rebootban pedig Toby Kebbell alakította ugyanazt a karaktert.

Robert Downey Jr., aki összesen tíz filmben játszotta el Vasembert, valószínűleg úgy is megkapta volna élete szerepét, ha előtte mégis ő alakítja Doctor Doomot, tekintve, hogy Evans a Fantasztikus Négyes után kulcsszerepet kapott az MCU-ban.

Favreau, aki az MCU-ban Tony Stark biztonsági főnökeként, Happy Hoganként is feltűnik, felidézte az első alkalmat, amikor Downey-val a Vasemberről beszéltek.

Emlékszem, hogy leültem vele, és egyből éreztem, hogy megvan az a szikra a szemében, és készen áll. Amint kiderült, hogy ő lesz Vasember, sokkal könnyebbé vált az életem.

A figyelmetekbe ajánljuk