Dakota Johnson

Dakota Johnson nem akar többé szuperhősös filmekben szerepelni

Hetek óta hangos a sajtó a Sony legújabb bukásától, hiszen a Morbius után most a Madame Web című film vallott kudarcot. A mozi címszereplője, Dakota Johnson pedig kijelentette, hogy sose fog többé szuperhősös produkciókban szerepelni.



A Madame Web nemcsak a kasszáknál teljesített eddig rosszul, hanem javarészt negatív visszajelzéseket kapott a kritikusoktól és a nézőktől is. Ez pedig nem kecsegtet semmi jóval, és nagyon úgy néz ki, hogy a Sony Pókember-univerzuma nem igazán lesz képes igényes alkotásokkal előrukkolni. Persze a főszereplő, Dakota Johnson sem hagyta szó nélkül a hatalmas bukást.

Ez is érdekelhet:A Marvel sok év után elismerte az egyik legnagyobb hibáját

A Bustle-nek adott új interjújából kiderül, hogy a színésznő soha nem tér vissza a szerephez, de az sem kizárt, hogy az egész szuperhős-műfajt maga mögött hagyja.

Sajnos nem lepett meg, hogy ez így alakult. Elég nehéz elkészíteni egy filmet, és ezeknél a nagyszabású filmeknél ráadásul – de úgy tűnik, a kisebbeknél is kezd ez lenni a helyzet, ami riasztó számomra – a döntéseket bizottságok hozzák meg, ez pedig árt a művészetnek. A filmeket alapvetően az alkotók készítik az őket támogató művészcsapattal együtt. Művészetet viszont nem lehet létrehozni számok és algoritmusok alapján. Régóta az az érzésem, hogy a közönség extrém okos, míg a stúdiófejesek ennek az ellenkezőjét gondolják. A nézők mindig megérzik, ha valami bűzlik egy filmmel kapcsolatban.

– kezdte Johnson, majd hozzátette:

Soha nem csináltam még ilyesmit. Valószínűleg soha többé nem is fogok, ezt most már tudom. De néha ebben a szakmában az ember aláír valamit, ami jónak tűnik, aztán ahogy csinálod, teljesen mássá válik. Ez egy tanulságos eset volt, és persze nem jó érzés részese lenni valaminek, amit darabokra tépnek. De abszolút megértem a kritikát.

A figyelmetekbe ajánljuk