Pókember.
Sony Pictures, Marvel

A Marvel sok év után elismerte az egyik legnagyobb hibáját

A Marvel történetszála mára elképesztően bonyolulttá vált, az idővonal kapcsán pedig egy komoly hibát is elkövettek a készítők.


A Pókember: Hazatérés volt Tom Holland első önálló Marvel-filmje, amely mindössze pár hónappal az ő karakterét is bemutató Amerika kapitány: Polgárháború után játszódik, 2016-ban – írja a Slash Film.

A Hazatérés főgonoszát alakító Adrian Toomes (Michael Keaton) a film elején egy olyan vállalkozót alakít, aki 2012-ben, a New York-i csata után romok eltakarításával, és pusztítás mentési akciójának irányításával foglalkozott – egészen addig, míg Tony Stark (Robert Downey Jr.) ki nem túrta őt a bizniszből.

Ez is érdekelhet: 6 várva várt film, ami végül soha nem készült el

A történet ezután nagyot ugrott előre, és az idegen technológiákkal seftelő, bűnözővé vált Toomesot már jelen időben láthatjuk, azonban az írók elkövettek egy nagy hibát: többször is úgy hivatkoztak jelenbéli eseményekre, hogy „8 évvel a New York-i csata után”, és ezt bárhogy is számoljuk 2020-ra jön ki – de amint említettük a Hazatérésnek 2016-ban, pár hónappal a Polgárháború után kell játszódnia. Magyarul elcsúsztak 4 évet.

A rajongók természetesen hamar észrevették a hibát, a Marvel mindeddig azonban nem orvosolta ezt az igen nagy tévesztést.

Nemrégiben azonban megjelent a Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline című, teljes idővonalat bemutató kiadvány, amelyben a cég kreatívan orvosolta a problémát: konkrétan a Loki című sorozatból ismert Téridő Varianca Alapítványra fogták rá a tévesztést.

A könyv mesélője a TVA rejtélyes mindenese Percike, aki tiszta vizet öntött a pohárba a számolással kapcsolatban.

Üdv újra! Adrian Toomes szerint a New York-i csata nyolc évvel ezelőtt történt, de az az esemény csak négy évvel korábban volt. Ez az eset nagyon fejtörést okoz nekünk – úgy vélem, egy elemző elkeverte az ügy aktáját

– írja a könyv.

A figyelmetekbe ajánljuk