Szemfényvesztők
Fotó: IMDb

Hivatalos: érkezik a Szemfényvesztők harmadik része

Fontos bejelentéssel kedvez a bűvészekről szóló franchise rajongóinak a Lionsgate: a Szemfényvesztők harmadik része a Collider szerint 2025. november 14-én érkezik a mozikba.


Az újonnan bejelentett folytatás cselekményéről egyelőre nincsenek információink, de az biztos, hogy a Négy Lovas visszatér, hiszen Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher és Dave Franco is része a projektnek.

Az ismerős arcok mellett a harmadik rész a bűvészek egy újabb generációját is bemutatja majd: az új szereplők között van Justice Smith, Dominic Sessa, Ariana Greenblatt és Rosamund Pike is. Jó kérdés, hogy ők vajon a Négy Lovas szövetségesei vagy riválisai lesznek, és hogy a csapat milyen nagyszabású rablást kísérel meg legközelebb.

A Szemfényvesztők előző két része igazi közönségkedvenc, és a franchise anyagilag is elég sikeres: a két mozi eddig világszerte összesen több mint 687 millió dollárt hozott.

A 2013-ban bemutatott első filmben ismertük meg a Négy Lovas nevű bűvészcsoportot, akik a képességeiket bankrablásra használják, a zsákmányt pedig a közönségük közt osztják szét. Ezt a 2016-ban bemutatott második rész követte, amely még bonyolultabb rablásokat és trükköket hozott, a szereplőgárda pedig Daniel Radcliffe-fel egészült ki.

Nem ez az egyetlen ismert franchise, amelynek készülőben van a következő része. A Gyűrűk Ura-sorozat két új filmmel is folytatódik majd, a Warner pedig bejelentette: ezek közül az első 2026-ban kerül a mozikba. A készítők jelenleg a forgatókönyvfejlesztés korai szakaszánál tartanak, az viszont már hivatalos, hogy a filmet a Gollumot játszó Andy Serkis rendezi majd. A projektről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk