Andy Serkis

A világsikerű fantasy-sorozat két új filmmel is folytatódik majd, a Warner pedig bejelentette: ezek közül az első 2026-ban kerül a mozikba. A készítők jelenleg a forgatókönyvfejlesztés korai szakaszánál tartanak, az viszont már hivatalos, hogy a filmet a Gollumot játszó Andy Serkis rendezi majd.


A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav ezen a bejelentésen kívül nem sokat árult el az új projektről. A cselekménnyel kapcsolatban így fogalmazott: a Lord of the Rings: The Hunt for Gollum munkacímű film olyan történetet fog elmesélni, amiről eddig sem Tolkien könyveiben, sem az előző mozikban nem volt szó.

A 2026-ra tervezett folytatás rendezője és egyben kulcsszereplője az az Andy Serkis, aki a Peter Jackson-féle eredeti trilógiában Gollumot alakította. Serkis így nyilatkozott a bejelentésről:

Újra eljött az idő, hogy kedves barátaimmal, Középfölde páratlan őrzőivel (…) együtt merészkedjünk az ismeretlenbe. (…) És az új-zélandi filmkészítő családunkkal együtt, akik szintén részt vesznek a küldetésben.

Az eddigi Gyűrűk Ura-filmek megalkotói, Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens producerként vesznek részt a projektben, és „minden egyes lépésénél ott lesznek”, írja a Deadline.

Serkis egyébként eddig sem kizárólag színészként volt része a Gyűrűk Ura-filmeknek: ő volt a Hobbit-trilógia második részének second unit rendezője. Első önálló rendezői munkája a 2017-es Lélegzetvétel című film volt, azóta pedig a Maugli: A dzsungel legendája és a Venom 2. – Vérontó direktoraként is visszatért.


A figyelmetekbe ajánljuk