Blade Runner 2049
Fotó: IMDb

A Furiosa sztárjával megkezdődött a Szárnyas fejvadász-sorozat forgatása

A várva várt Blade Runner 2099 szereplőgárdája már eddig is izgalmas volt, most azonban újabb nevekkel bővült a stáblista, ráadásul a forgatás is megkezdődött, írja a Deadline.


A Furiosa: Történet a Mad Maxből férfi főszereplőjét, Pretoriánus Jacket alakító Tom Burke mellett a Ripley-sorozat Pietro Ravini felügyelője, Maurizio Lombardi is csatlakozott a Blade Runner 2099 munkacímű sorozathoz. A szereplőgárda tagja még az Oscar-díjas Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor) és Hunter Schafer (Eufória) is.

Ahogy a cselekményről, úgy egyelőre Burke és Lombardi karaktereiről sincsenek információink, annyi viszont már biztosnak látszik, hogy a történet 2099-ben fog játszódni, ötven évvel Denis Villeneuve 2017-es folytatása, a Szárnyas fejvadász 2049, és nyolcvan évvel Ridley Scott1982-es, látnoki eredetije után.

Michelle Yeoh karakteréről, Olwéről annyit tudunk, hogy egy mesterséges intelligencia által vezérelt replikáns lesz, aki élete vége felé közeledik.

A most bejelentett két színészen kívül a stáb tagja még Dimitri Abold, Lewis Gribben, Katelyn Rose Downey és Daniel Rigby is, ahogy Johnny Harris, Amy Lennox, Sheila Atim és Matthew Needham is visszatérő szereplő lesz.

A Blade Runner 2099 showrunnere a Halót is vezető Silka Luisa, Ridley Scott pedig executive producerként tevékenykedik a projektben. A forgatás már javában zajlik Prágában, később pedig Barcelonában folytatódik – hivatalos bemutatóról viszont egyelőre nem érkeztek hírek.


A figyelmetekbe ajánljuk