Jelenet Az akolitusból
Fotó: Lucasfilm

Megbukott a Star Wars-sorozat, nem készülhet el belőle a következő évad

A Deadline értesülései szerint a Disney eldöntötte, hogy a szokatlanul gyenge nézettségi adatok és a rossz rajongói visszhang miatt nem folytatja tovább Az akolitusban elkezdett történetet.


A nem teljesen meglepő hír hatalmas anyagi- és presztizsveszteséget jelent a Disneyhez tartozó Lucasfilmnek. A nyolcrészes, nem kifejezetten jól sikerült minisorozat költségvetése 180 millió dollár volt, a Star Wars-rajongók viszont nem voltak oda érte.

Az biztos, hogy a történet nagyon megosztónak bizonyult az internetezők körében: bár vannak, akik az értékelések szándékos lerontásáról beszélnek, sokak szerint egész egyszerűen egy unalmas, rosszul megírt és gyenge színészi játékkal teletűzdelt projektről van szó, aminek Rotten Tomatoes-értékelése 18 százalékon, IMDb-pontszáma pedig 4,1-en áll –

mindkettő messze a legalacsonyabb a George Lucas által útjára indított franchise történelmében.

Pedig az Amandla Stenberg, Lee Jung-jae és Manny Jacinto főszereplésével készült sorozat első része még a Disney+ idei legjobb adatait hozó premierje volt, de a történet nem tudta fenntartani a figyelmet – így lett az utolsó rész minden idők legkevesebbszer megnézett Star Wars-fináléja.

A sorozat megálmodója, Leslye Headland a hírek szerint megosztotta a második évadról szóló terveit a Lucasfilm vezetőségével, de ezek a mostani döntés értelmében már nem láthatnak napvilágot.

A Disney első és mindmáig legsikeresebb Star Wars-sorozata, A mandalóri viszont hamarosan folytatódik: az A mandalóri és Grogu munkacímű filmet Jon Favreau rendezi, és várhatóan 2026-ban érkezik a mozikba.

A figyelmetekbe ajánljuk