Ridley Scott.

Ridley Scott szerint ezt a filmjét volt a legnehezebb elkészíteni, azt is elmondta, miért

Ridley Scott egy interjú során elárulta, hogy melyik filmjét volt a legnehezebb elkészítenie, illetve az okokról is beszélt.


Az elmúlt évtizedek során Ridley Scott nagyobbnál nagyobb volumenű mozikat írt és rendezett, ilyen volt például a Gladiátor, a Mennyei királyság, vagy épp a Mentőexpedíció is. A rendezőnek azonban nem az előbb felsorolt mozik jelentették a legnagyobb kihívást – írja a Slash Film.

Scott számára a legkomolyabb stresszt a Szárnyas fejvadász című film okozta, amelyben Harrison Ford egy olyan felügyelőt alakít, aki az utópisztikus jövőben a világon kívüli munkatáborból megszökött replikánsokat vadássza le, mivel azok veszélyt jelenthetnek az emberiségre.

Ez is érdekelhet: 4 történelmi személy, akiről szinte tökéletes film született

Az, hogy az 1982-ben bemutatott, Phillip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című könyv alapján készült sci-fi technikai megvalósítása komoly fejtörés elé állította a rendezőt egyáltalán nem lenne meglepő, azonban Scott nem emiatt szorongott a legtöbbet.

Egy 2007-es, a Wirednek adott interjúban elárulta, hogy ugyan minden filmje nagy kihívást jelentett, a Szárnyas fejvadász esetében minden képzelőerejére szükség volt.

Most fejeztem be az Amerikai gengsztert. Két valós fickóról szól, akik még mindig élnek, ezért teljesen pontosan akarod megcsinálni. Nem dokumentumfilmet, de azért alapos munkát. A Black Hawk Down esetében elmentem a helyszínre és leforgattam. A Legenda sokkal fantáziadúsabb volt, de Jean Cocteau A szépség és a szörnyeteg című filmjéből és a Disney legjobb alkotásaiból merítettem. A Szárnyas fejvadász másfajta kreativitást igényelt. Deckard univerzumát ki kellett terjeszteni a hitelességig. Valószínűleg ez a legnehezebb dolog, amit eddig csináltam, mert nem volt honnan merítkezni

– mesélte a rendező.

A Scotthoz közelállók szerint azonban nemcsak szakmai szempontból, hanem emberileg is nagyon nehéz volt megalkotni a produkciót.

A direktor ugyanis nem sokkal bátyja, Frank halála után kezdett el dolgozni a filmen, és a munkát arra használta, hogy valamelyest feldolgozza a gyászt. Sőt, sokak szerint a fájdalmas esemény miatt lett ilyen hangsúlyos a replikánsok hosszabb élet utáni vágya a történetben.

Ridley Scott az elmúlt időszakban a Napóleon című új filmjének köszönhetően került a címlapokra, mivel sokan kritizálták a rendezőt a mozi miatt.

A bírálók szerint a produkció számos ponton súlyos történelmi ferdítéseket fogalmaz meg, ilyen például Jozefína életkora, de a francia császár hadvezéri cselekedeteit sem sikerült a legpontosabban bemutatni.

A figyelmetekbe ajánljuk