Russell Crowe a Gladiátorban
Fotó: Profimédia

​Egy új fontos szereplő is felbukkan Ridley Scott érkező Gladiátor filmjében

Ridley Scott Gladiátor folytatása gyorsan az egyik legizgalmasabb közelgő projektté vált Hollywoodban, a szereplőgárdáról pedig egyre jobb hírek derülnek ki.


A The Last Of Us és A Mandalóri sztárja, Pedro Pascal is csatlakozott a stáblistához. Pascal rendkívül népszerű és sokat emlegetett színészek egyre növekvő névsorához csatlakozik, köztük Paul Mescal, Joseph Quinn és Barry Keoghan, nem beszélve az A-listás Denzel Washingtonról és a visszatérő sztárról, Connie Nielsenről írja a Slash Film.

Ez is érdekelhet: Kész van már a Gladiátor 2 forgatókönyve

A Gladiátor folytatásának egyelőre nincs címe, és a Pascal által játszott szerepről ugyanilyen kevés részletet tudunk. Az első hírek szerint a történet Luciust, az aljas Commodus unokaöccsét fogja követni, akit Joaquin Phoenix alakított a 2000-es Oscar-díjas filmben. Mescal − aki olyan elismert projektek sztárja, mint az Aftersun és a Normális emberek – kapta Lucius szerepét, míg Washington szerepét Scott kifejezetten a színészre írta.

A filmben szereplő színészek szinte mindegyikének jelentős online rajongótábora van, köztük a Stranger Things sztárjának, Joseph Quinn-nek is, aki a sorozat negyedik évadában a halálraítélt metálost, Eddie-t alakította. Pascalt mostanra már legalább annyira szeretik a képernyőn kívüli személyiségéért, mint a képernyőn játszott szerepeiért.

Ha tovább olvasnál: Ridley Scott szerint unalmasak a szuperhősfilmek

Pedro Pascal

Fotó: Profimédia

A színész nemrégiben fantasztikus munkát nyújtott az HBO közkedvelt The Last Of Us című videojáték adaptációjában Joel Miller szerepében, aki egy elzárkózott, kimerült apokalipszis-túlélő, aki egyszerre rejt nagy szívet és erőszakos hajlamot.

A Shakespeare-színházban szerzett rengeteg tapasztalattal rendelkező Pascal tökéletesen alkalmasnak tűnik egy Scott-féle Gladiátor nagyságrendű filmhez. Az eredeti film a közönség és a kritikusok körében is nagy sikert aratott, tele van politikai intrikával és pátosszal. Közel félmilliárd dollárt hozott a film anno, és a legjobb filmnek járó díj mellett számos más Oscar-díjat is bezsebelt, többek között a hangért, a vizuális effektekért, a jelmezekért és Crowe alakításáért.

A Gladiátor folytatásáról már évek óta mormognak, de a projektet csak most, 2023 januárjában erősítették meg. Scott visszatér a rendezői székbe, a forgatókönyvet pedig David Scarpa jegyzi. Bár a részletek − beleértve a hivatalos cselekményszinopszist és a címet − még nem állnak rendelkezésre, de egy ilyen szereposztás mellett kíváncsian várjuk a további híreket.


A figyelmetekbe ajánljuk