Részlet a Több mint testőr című filmből.
Warner Bros.

6 dal a szakításról, ami akkor is megérint, ha épp boldog kapcsolatban élsz

Az elmúlt napokban Miley Cyrus exférjének, Liam Hemsworthnek címzett dalával van tele a közbeszéd. Az elmúlt évtizedekben az ilyen jellegű zenék emberek millióira voltak óriási hatással, ennek apropójából pedig 6 olyan szakítós dalt gyűjtöttünk össze, ami akkor is megérint, ha épp boldog kapcsolatban élsz.

Whitney Houston – I Will Always Love You

Kezdjük a listát a zenetörténelem egyik legismertebb dalával. Az I Will Always Love You eredetileg country-slágerként lett ismert Amerika-szerte, amit a legendás Dolly Parton – Miley Cyrus keresztanyja – írt 1973-ban. A szám azonban 1991-ben soha nem látott hírnévre tett szert Whitney Houstonnak köszönhetően, aki az eleve szívszorító alkotást egy dramaturgiailag remekül felépített balladának írta át, ami a Több mint testőr című kasszasiker főcímdala lett.

Adele – Someone Like You

Adele a 21 című albuma okán 2011-ben valósággal berobbant a köztudatba, a lemezen olyan, azóta klasszikussá vált felvételek szerepeltek, mint a Set Fire To The Rain, vagy a Rolling In The Deep, de a szintén remek Someone Like You mind közül a legfájdalmasabb. A dal szövege egy olyan szakítás utáni állapotról szól, amely során a másik fél már túllépett az „elválás utáni gyász” stádiumán, és sikerült találnia valaki mást.

Ez is érdekelhet: 10 örök érvényű album, ami idén lesz 50 éves

Amy Winehouse – Back to Black

A néhai énekes-dalszerző, Amy Winehouse rengetegszer énekelt a függőségről, a depresszióról és a szívfájdalomról, de sehol sem olyan brutálisan, mint a Back to Black-ben, amely a 2007-es albumának címadó dala. A sláger arról szól, hogy az énekesnő Blake Fielder-Civillel való szakítása után komoly mélypontra jutott és a régi szokásai ismét megkísértették. Tudván azt, hogy Winehouse 2009-ben tragikusan fiatalon ment el, ez a dal még inkább megérinti az ember szívét.

No Doubt – Don’t Speak

A No Doubt énekesnőjének, Gwen Stefaninak nagy valószínűséggel kettős érzései lehetnek ezzel az 1996-os felvétellel kapcsolatban. A dal Stefani zenekartársával, Tony Kanallal való szakításának történetét meséli el, ami egy nyilvánvalóan fájdalmas pont az énekesnő számára. Azonban a Don’t Speak messze a banda legsikeresebb dala lett, amivel örökre beírták magukat a zenetörténelem nagykönyvébe.

Justin Timberlake – Cry Me a River

A 2000-es évek elején nehezen lehetett olyan bulvárlapot találni – főleg Amerikában –, amely nem Justin Timberlake és Britney Spears párkapcsolatával volt tele. A szóban forgó sláger is az egykori NSYNC-tag és Spears viszonyát tárgyalja, hiszen a dalszöveg egy összetört szívű férfiról szól, akit megcsalt a barátnője.

A Cry Me a River nem csupán a szövege miatt maradt emlékezetes, hanem a hangszerelése okán is, hiszen ez volt Timberlake első közös munkája a legendás Timbalandel, akivel ezután jó pár nagy sikerű nótát írtak együtt.

Gloria Gaynor – I Will Survive

Sokak szerint ez az 1978-as Grammy-díjas szám a valaha készült legmarkánsabb, legerőteljesebb szakítós dal, amelynek az üzenete összefoglalható annyival, hogy:

Túl vagyok rajtad, most már a saját utamat járom.

Ez a verbális középső ujj-mutatás egész jól sikerült, ugyanis a dal 45 éve a közönség egyik legfőbb kedvence és az ikonikus riffje a mai napig számos buliban és filmben felcsendül.

Forrás: TimeOut


A figyelmetekbe ajánljuk