Öt remek dal, ami a lelkierőről szól
Shutterstock

Öt remek dal, ami a lelkierőről szól

Egy unalmas hétvégi este. Nem tudod, hogy mit csinálj ezért benyomod a Spotify-t vagy a YouTube-ot, és elmerülsz a gondolataidban. Az algoritmus azonban szépen lassan elkalauzol egy olyan világba, ahol a motiválóbbnál-motiválóbb slágereket nyomják a füledbe arcodba. Így amikor meghallgattál már párat ezek közül, elhiszed, hogy te vagy a világ legnagyobb szupersztárja, és lehet már túl is vagy egy spontán világkörüli turnén a szobádban. Igen, ezek azok a dalok, amik az erőről, motivációról szólnak. Igen, nyálas vagy sem, néha szükségünk van erre az érzésre, és ezekre a dalokra is. Igen, még felnőttként is. Jöjjenek a mi kedvenceink!


 Power To The People – John Lennon 

Habár a legendás énekes később elhatárolódott az 1970-es daltól, és egy évtizeddel később azt mondta, hogy szerinte az emberek nem úgy reagáltak rá, ahogy kellett volna, ez a slágere ennek ellenére is csodálatosan közvetlen (bár kissé naiv) üzenete továbbra is ösztönzően hat. Mind a mai napig.

Run the World – Beyoncé

Ha tudni akarod, hogy ki a főnök és miképp mennek a dolgok, Beyoncénak tökéletes leckéje van a hatalom dinamikájáról. És ha mindezek mellett a női felhatalmazás és a világuralom üzenete bármilyen módon nem világos, ebben az erőteljes, feminista himnuszban megtalálod a választ!

We Are the Champions – Queen

A We Are the Champions bizonyos értelemben a Queen egyik legmeghatározóbb dala, a balladisztikus versszakoktól a himnikus refrénig, örökre bevéste magát a zenetörténelem egyik legmotiválóbb és legerőteljesebb slágerei közé. Egy 2011-es brit tudományos kutatás szerint eme dal a könnyűzene történetének egy legfülbemászóbb slágere.

Power – Kanye West

Kanye West 2010-es szerzeményének bérelt helye van a listán. És nem is véletlen, hogy ez a rapper egyik legfelkapottabb dala. De ami igazán lenyűgözővé teszi a Power-t, az az, ahogyan a szövegében váltakozik a hiúság és a fásultság, majd az ambivalencia és az önelégültség.

Eye of the Tiger – Survivor

Az Eye of the Tiger feltehetőleg az egyik legmotiválóbb zeneszám, amelyet mindenki ismer. Sőt, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Survivor örökzöldje egyet jelent az erővel és kitartással, olykor már röhejesen. A popkultúrában millióféleképpen dolgozták fel, – innen eredhet a giccses hatás – ennek ellenére egyszerűen nem lehet megunni. A dalszöveg igazából a rugalmasságról és az akadályok leküzdéséről szól, és mindenképpen hatalmas erő lakozik benne.

A figyelmetekbe ajánljuk