Jude Law

A J.J. Abrams által írt történet az egyik legismertebb szuperhős eredettörténetének egy új verziója lett volna, egy ponton pedig Jude Law volt az első számú jelölt a címszerepre, írja a Deadline.


A szóban forgó projekt címe Superman: Flyby volt. J. J. Abrams 2002 júliusában adta le a forgatókönyvét, az eredettörténet pedig egy, a Krypton bolygón zajló polgárháború köré épült.

Brett Ratnert 2002 szeptemberében szerződtették a film megrendezésére. A vörös sárkányt és később az X-Men: Az ellenállás végét is rendező Ratner első körben Josh Hartnettet és Jude Law-t is felkérte Superman szerepére, a megfelelő színész megtalálása azonban elég nehézkesnek bizonyult az esetleges folytatásokkal járó kötelezettségek miatt.

Egyetlen sztár sem akar ilyet aláírni. Egyrészt elmondtam Jude-nak és Joshnak a filmmel kapcsolatos elképzeléseimet, másrészt figyelmeztettem őket a szerep következményeire. Tíz évig élnek majd ezzel a karakterrel, mert három filmben mesélem el a történetet, és azt tervezem, hogy mindhármat én rendezem, ha az első olyan sikeres lesz, mint azt várjuk tőle

– nyilatkozta Ratner.

Hartnettnek 100 millió dollárt ajánlottak egy háromfilmes szerződésért, de visszautasította az ajánlatot. A másik kiszemelt, Jude Law nemrégiben így nyilatkozott a The Playlistnek a szereppel kapcsolatos megfontolásairól:

Volt egy ilyen folyamat, de én mindig ellenálltam, mert egyszerűen furcsának éreztem.

A színész hozzátette: igaz, hogy azóta eljátszotta Yonn-Roggot a Marvel Kapitányban és Dumbledore-t a Legendás állatok-filmekben, akkoriban ezt a szerepet túl nagy lépésnek érezte volna. Mindenesetre a készítők elhozták neki Superman jelmezét abban a reményben, hogy ha felpróbálja, megváltozik majd a véleménye.

Felpróbáltam, belenéztem a tükörbe, és egy részem kezdetben azt gondolta: hű, ez jó dolog lenne. Aztán azt gondoltam: nem, ezt nem csinálhatom. Elálltam tőle, és a film végül el sem készült.

És valóban, a Superman: Flyby-ból nem lett semmi: Ratner 2003 márciusában kreatív nézeteltérések miatt otthagyta a projektet, végül pedig egy másik Superman-történet, a Superman visszatér jelent meg 2006-ban Bryan Singer rendezésében, Brandon Routh főszereplésével.

A figyelmetekbe ajánljuk