Fantasztikus állatok 3

Jövő áprilisban pedig már a mozikban is lesz.


A Harry Potter-széria végeztével a Warner nem hagyhatta kialudni a vasat, úgyhogy rögtön spinoffszériát indított a sorozat világának állathatározójáról, megtéve J.K. Rowlingot forgatókönyvírónak. Bár papíron nem hangzott ez feltétlenül jól, a Fantasztikus állatok és megfigyelésük a Harry Potter márkajelzéssel még bevonzott éppen annyi embert a mozikba, hogy a stúdió azt érezhesse, tudja még sokáig fejni a varázslósztorit. Emellett a kritikák is viszonylag pozitívak voltak.

Folyatás viszont már nem csak a kritikusoknak okozott csalódást, de a nézőknek is. Ezt jelzi, hogy a folytatás nagyjából 200 millió dollárral kevesebbet termelt a kasszáknál, pedig a folytatások általában sikeresebbek szoktak lenni elődjüknél. Ez persze nem zavarta a stúdiót abban, hogy berendeljen egy harmadikat. A második rész 654,9 milliója világszerte még mindig nem egy rossz pénz a nyilvánvaló hanyatló érdeklődés ellenére.

Menet közben végrehajtott egy minőségi cserét, a PR katasztrófává vált, évek óta robotpilóta üzemmódban színészkedő Johnny Deppről a többnyire mindenben jó Mads Mikkelsenre váltva. A gond az, hogy J.K. Rowling szintén PR katasztrófa lett azóta, viszont vélhetően nehéz eltávolítani őt pozíciójából, úgyhogy mégnehezebb lett eladni az új filmet. Itt jön képbe az okos marketinges, aki a clickbait ősi fegyveréhez nyújva előállt valószínűleg a harmadik rész címével, ami The Secrets of Dumbledore, vagyis Dumbledore titkai.

Szeretted Dumbledore-t a Harry Potter-szériában? Szeretted Jude Law-t Dumbledore-ként a Fantasztikus állatok-szériában? Akkor valószínűleg érdekel, hogy mik lehetnek a nagy titkai, ami miatt muszáj lesz megnézned a harmadikat is, gondolja a stúdió. Minden esetre valamennyire jelzi, hogy a stúdió kissé kétségbe van esve, ha ennyire olcsó eszközökkel próbál az előzőnél több nézőt szerezni az új részhez, amit jövő áprilisban mutatnak majd be a mozik.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk