Mark Hamill
Lucasfilm

Mark Hamill nagyon kiakadt a Star Wars egyik leghíresebb jelenete miatt

Mark Hamill elmondta, mit gondol a Star Wars egyik legijesztőbb jelenetéről, és a forgatási élményeiről is mesélt.


Sokak szerint a A Birodalom visszavág a valaha készült legjobb Star Wars-film, hiszen a mozi szinte minden eleme lenyűgözte az akkori közönséget, ennek okán pedig a mai napig előkerülnek furcsábbnál furcsább sztorik a forgatásról.

Jó példa erre, hogy a Dagobah-rendszerben játszó mocsaras jelenet egy részét például George Lucas otthoni medencéjében kellett rögzíteni, ugyanis az angol filmstúdióban ez valamiért elmaradt.

Ez is érdekelhet: Egy furcsa kalap okozott balesetet a Star Wars forgatásán

A Slash Film pedig most egy másik történetet is felelevenített, amely a mozi legendássá váló nyitányával kapcsolatos.

A film első perceiben ugyanis Luke Skywalker (Mark Hamill) a Hoth-bolygón járőrözik egy Taun-Taun hátán, amikor egy rémisztő Wampa nevű lény fogságba ejtette őt.

Skywalker azonban a fénykardjának köszönhetően kiszabadult a fogságból, és nemes egyszerűséggel levágta az állat karját.

Évtizedekkel a mozi premierje után Hamill egy terjedelmes Twitter-posztot tett közzé, amelyben sajnálatát fejezte ki a lénnyel kapcsolatban.

Amikor a jelenetet forgattam, biztos voltam benne, hogy a kamera felé irányuló fénykardcsapásom (a lény nem volt a forgatáson) egyszerűen megperzselte a szőrét és elijesztette őt – megdöbbenve láttam később az amputációt és a szükségtelen kegyetlenséget. A Wampa ÉHES volt (nem GONOSZ) – Luke soha nem tenne ilyet!

– írta a színész.

A figyelmetekbe ajánljuk