Star Wars.
Lucasfilm.

Egy furcsa kalap okozott balesetet a Star Wars forgatásán

A Baljós árnyak című Star Wars-film forgatásán egy félreértés folytán baleset történt, amelynek kis híján komoly következményei lettek.


A különböző filmforgatásokon történt incidensek sajnos egyáltalán nem számítanak ritka eseményeknek, a Baljós árnyak munkálatai során pedig a Qui-Gon Jinnt alakító Liam Neesonnak majdnem eltörték az orrát – írja a Slash Film.

A „felelős” egy Andrew Secombe nevű stábtag volt, aki a CGI-karakterként felbukkanó rabszolgakereskedő Watto mozgását szimulálta a forgatások során.

Ez is érdekelhet: Még George Lucas is lehetetlennek tartotta a Star Wars legnagyobb dobását

Secombe első napján azonnal ráadtak egy furcsa kalapot, ami arra szolgált, hogy az utómunkáknál a CGI-os kollégák tudják, hova kell behelyettesíteniük a szárnyas karaktert.

Mivel nem voltam jelmezben, George rávett, hogy viseljek egy buta kalapot. Úgy nézett ki, mint egy szürke lámpaernyő. Fém perem volt körülötte, ami körülbelül 15 centire állt ki. Ez azért volt, hogy az animátorok tudják, melyik karakter Watto

– mesélte a színész.

A baj annál a jelenetnél következett be, amikor Qui-Gon és Watto egy kockafogadással döntik el, hogy egy esetleges fogatgyőzelem esetén a jedi Anakint, vagy az anyját szabadíthatja-e fel.

Mivel Liam nagyon magas, én pedig nagyon alacsony vagyok, egy emelvényen voltam, hogy a szemhatárom egy szintbe kerüljön az övével. És véletlenül a kalap peremével az orrnyeregére ütöttem, elég erősen. Fájdalmában összecsuklott, én pedig csak arra tudtam gondolni, hogy jaj, eltörtem a főszereplő orrát az első forgatási napon. Ez nagyon, nagyon nem jó. Mindenki – az összes szereplő és a stáb – zihált, és körülbelül öt másodpercig síri csend volt, amíg Liam azt mondta: >> Semmi baj, jól vagyok <<. Volt egy kis seb az orrnyergén, amit a sminkesnek kellett ellátnia. A földön feküdtem, bocsánatot kértem, és azt mondtam George-nak: >> Ez a sapka nagyon veszélyes. Levehetem? << A közeli felvételekhez megengedte, de a többihez nem

– folytatta Secombe.

A Star Wars-filmek forgatásainak történetében közel sem ez volt az egyetlen furcsa jelenet, a filmsorozat híresen rosszul sikerült karácsonyi kiadásában a Chewbacca-családot alakító színészek szabályosan rosszul lettek a jelmezekben, de Ewan McGregor is alaposan megszenvedte az egyik üldözős jelenetet az előzménytrilógia második részében.

A figyelmetekbe ajánljuk