Chewbacca.
Lucasfilm.

Ezért volt veszélyes eljátszani Chewbacca szerepét a Star Warsban

A Star Wars karácsonyi különkiadása az elmúlt évtizedek egyik legfurcsább produkciója volt, ráadásul a Chewbacca család jelmezeivel is komoly problémák adódtak.


1978-ban adták ki a Chewbacca családjáról szóló The Star Wars Holiday Special című karácsonyi speciális epizódot, amely sokak szerint a Star Wars-univerzum legfurcsább és legrosszabbul sikerült alkotása.

Egy 2018-as interjúban a különkiadást jegyző rendező, Steve Binder érdekes dolgokat árult el a produkcióról, többek között azt, hogy óriási nehézségekkel kellett szembenéznie, például a szöveg jelentős része Wookie-nyelven íródott.

Ez is érdekelhet: 4 kultfilm, amiről senki sem gondolta volna, hogy kasszasiker lesz

Tudod, amikor megláttam a forgatókönyvet, és láttam az első 10 percet a Chewbacca családdal, és csak feliratokat, azt mondtam: >> Uh oh. Bajban leszünk <<

– mesélte a direktor.

Ez azonban még viszonylag kis probléma volt a jelmezekhez képest, amelyekben a szereplők túlzás nélkül megsültek, és alig kaptak levegőt.

Azt hiszem, minden órában legalább 10-15 percre le kellett állnunk, hogy oxigént kapjanak. A színésznő, aki a Chewbacca család kisemberét alakította, körülbelül hatvan kilóval jött be, azt hiszem, körülbelül negyven kilóval távozott, tudd, a jelmezek és a hőség miatt

– folytatta a direktor.

A figyelmetekbe ajánljuk