Scarlett Johansson, mint Fekete Özvegy
Fotó: IMDb

Ha Scarlett Johanssonon múlna, sokkal többet tudnánk Fekete Özvegy múltjáról

Scarlett Johansson, miután a 2010-es Vasember 2-ben debütált, több mint egy évtizeden át játszotta a franchise egyik legfontosabb karakterét, Fekete Özvegyet. Bár története méltó lezárást kapott a 2021-es előzményfilmjében, Johansson bevallotta: ha tehetné, ma már máshogy mutatná be a Bosszúálló múltját.


Scarlett Johansson nemrég legújabb filmje, a Transformers Egy promóciós útján vett részt. A Slash Film szerint ebből az alkalomból kérdezte az MTV UK újságírója őt és a szereplőgárda többi tagját. Arra volt kíváncsi, hogy van-e valami, amit megváltoztatnának a korábban eljátszott karaktereikkel kapcsolatban.

Johansson egyből rátért Fekete Özvegyre, és felvetette, hogy a Marvel kicsit mélyebbre áshatott volna a karakter múltjában:

Valószínűleg korábbra mentem volna vissza a Fekete Özvegy történetében.

A színésznő megjegyezte: bár a 2021-es előzményfilmben jó képet kaphatunk a karakter korai múltjáról, a valódi háttértörténetéből csak kevés dologra derül fény.

A legfontosabb mozzanat Budapesthez köthető. A 2012-es Bosszúállók mindent eldöntő csatajelenetében Fekete Özvegy ezt mondja a Jeremy Renner által alakított Sólyomszemnek:

Ez nem olyan, mint Budapest.

És bár a magyar főváros a 2021-es film egyik helyszíneként szolgált, az idézett, ominózus sor valódi hátterére soha nem derült fény – és nagyon úgy tűnik, hogy már nem is fog.

Az Oscar-jelölt színésznő egyébként nemrég fejezte be a jövő évi Jurassic World: Újjászületés forgatását, de a Marvellel sem szakított végleg: a 2025 nyarán megjelenő Mennydörgők* című filmnek ő az egyik executive producere.


A figyelmetekbe ajánljuk