Matt Smith a Sárkányok háza című sorozatban.
HBO

Ezt kell tudni a félelmetes szörnyről, akinek Daemon énekelt a Sárkányok háza-fináléban

Az HBO Sárkányok háza című sorozatában a sárkányok nem csupán egy ősi kihalt világból származó mitikus lények vagy a Targaryen-ház jelképei, hanem hatalmas harci gépek is.


A pusztító évadfinálé még inkább kihangsúlyozta az előbbi állítást. Azzal, hogy Aemond herceg sárkánya, Vhagar megölte Luceryst és fiatal sárkányát, Arraxot, a háború elkerülhetetlenné vált.

Bár az Alicent királyné vezette Zöldek birtokolják a világ legidősebb és legnagyobb élő sárkányát, Vhagart, Daemon herceg meg van győződve arról, hogy a sárkányainak száma biztosítja számukra a győzelmet. Ezek közé tartozik Daemon sárkánya, Caraxes, Rhaenyra királynő sárkánya, Syrax, Jacaerys sárkánya, Vermax, Baela sárkánya, Moondancer, és Rhaenys sárkánya, Meleys.

A Fekete Csapat Sárkánykőn található székhelye hozzáférést biztosít nekik az ott élő, lovasok nélküli sárkányokhoz is, Cannibalhoz, Grey Ghosthoz, Seasmoke-hoz, Sheepstealerhez, Silverwinghez és Vermithorhoz is.

Vermithor egy rövid cameo erejéig szerepelt is az évadzáró epizódban. Amikor Daemon egy sötét barlangba merészkedik, hogy egy régi valyriai dalt énekelve felkutassa a vad teremtményeket, a szörnyeteg megjelent a herceg előtt, megmutatva hatalmas, félelmetes méretét.

Vermithor döntő szerepet játszhat majd a történetben. Korábbi lovasa I. Jaehaerys király, I. Viserys király és Rhaenys hercegnő nagyapja volt. Jaeharys halála után Vermithor nem fogadott el másik lovast, helyette az aktív vulkán alatt élt Sárkánykőn.

Idővel megtudjuk, melyik lovas lesz elég bátor ahhoz, hogy Vermithort magának követelje – és azt, hogy ez milyen következményekkel járhat a Zöld vagy a Fekete csapat számára.


A figyelmetekbe ajánljuk