sárkányok háza

A Sárkányok háza akkora siker, hogy még sok évig el leszünk látva Trónok harca-sorozatokkal

Az új George R. R. Martin-adaptáció rekordot döntő debütálásnak örvendett.


Az HBO adatai szerint mindenki, akit csak ismersz, a héten a Sárkányok házát nézte, amely a csatorna sajtóközleménye szerint az HBO történetének legnagyobb nézettségű új saját gyártású sorozatát hozta. Szóval ha erről a szériáról beszélt mindenki az irodában, akkor ezért van.

A teljes nézőszám tisztes 9,986 millió a lineáris (vagyis az HBO-n premierkor a tévében) és az HBO Max platformokon az Egyesült Államokban vasárnap este, tehát ha beleszámítjuk a streamingszolgáltató nemzetközi piacait, és azt a tényt, hogy az emberek ma és a hét folyamán is nézni fogják, akkor egészen elégedett lehet a kezdéssel a Warner Discovery.

Az HBO Max az utóbbi időben kapott némikritikát a katalógusának megkurtítása miatt, nem is beszélve arról, hogy néhány nagy horderejű, folyamatban lévő projektet is elvetett, de a számok alapján a Sárkányok háza esetében csakis a cég teljes támogatására számíthatunk. Még a Trónok harca is, amely 2019-ben fejeződött be, most futotta be eddigi legerősebb hetét az HBO Maxon, és ezzel hét héten át tartó, hétről hétre növekvő elkötelezettséget mutatott a Sárkányok háza premierje előtt, - áll a közleményben.

Ez erős bizonyíték arra, hogy még azok is, akik megnézték (vagy újra megnézték) a Trónok harca nyolcadik évadát, még mindig eléggé rajonganak ahhoz, hogy megnézzék az új sorozatot, ami a széria világán belül játszódik. Vajon ez az újraéledt Trónok harca-láz képes lesz fenntartani magát a Sárkány háza debütáló évadán keresztül?

Ez egyelőre még kérdőjel, de mivel a közönség hajlandóságot mutat, hogy mégtöbb Trónok harca-tartalmat nézzen, és mivel számtalan spinoff sorozat van jelenleg is gyártásban, vélhetően a következő években egyre-másra jönni fognak az újabb szériák. Egészen addig persze, amíg hirtelen elfogy a hajlandóság, és elkezdenek gyengén teljesíteni sorozatosan az újabb és újabb próbálkozások.

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk