Egy részlet az Amazon Gyűrűk Ura című sorozatából.

Az elmúlt években a sorozatok – köszönhetően a streamingszolgáltatóknak – letarolták a piacot. Egy új széria bejelentése sokszor szó szerint emberek millióit tartja lázban, ebben a cikkben pedig öt olyan várva várt sorozatot mutatunk be, amely 2022-ben fog debütálni.


80 nap alatt a Föld körül (2022. január 2.)

A Masterpiece PBS Jules Verne klasszikus kalandregényét dolgozza fel nyolc epizódban. David Tennant játssza a legendás utazót, Phileas Foggot, de rajta kívül feltűnik még a francia színész, Ibrahim Koma és Leonie Benesch is.

The First Lady (2022 tavasz)

A The First Lady első látásra egy kifejezetten izgalmas szériának tűnik, a sorozat producere és főszereplője pedig nem más, mint az Oscar-díjas Viola Davis – ő játssza Michelle Obamát –.

A sorozat a leghíresebb amerikai First Ladykre, Eleanor Rooseveltre, Betty Fordra és Obamára fókuszál. Michelle Pfeiffer alakítja Fordot, Gillian Anderson pedig Rooseveltet. A történet mind a tíz epizódjáért a dán rendezőnő, Susanne Bier felel majd.

A Gyűrűk Ura (2022. szeptember 2.)

R\u00e9szlet az Amazon Studios Gy\u0171r\u0171k Ura c\u00edm\u0171 sorozat\u00e1b\u00f3l.\u200b

Egy kép az Amazon Studios Gyűrűk Ura című sorozatából.

Amazon Studios

A világ egyik leghíresebb történetének előzménysorozata A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt több ezer évvel játszódik.

A szériát gyártó Amazon Studios szerint a sorozat sztorija a viszonylagos béke idején kezdődik, és egy csapatnyi ismert és új karakter sorsát követhetjük végig, akik szembeszállnak a gonosszal Középföldén.

Sárkányok háza (2022)

A Trónok harca előzménysorozata 300 évvel a George R. R. Martin regényei alapján készült híres és sikeres széria eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház és annak platinaszőke tagjainak történetét meséli el.

A Sárkányok háza szereplőgárdájában helyet foglal Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Olivia Cooke és Rhys Ifans is.

Obi-Wan Kenobi (2022)

A Star Wars-rajongók valószínűleg lélegzetvisszafojtva várják a népszerű Jedi mester, Obi-Wan Kenobi tatuini életéről szóló sorozatot. A történet minden bizonnyal a 3. és a 4. rész közötti időszak cselekményeit fogja vizsgálni.

Ewan McGregor több mint 15 év kihagyás után ismét belebújik Kenobi mester bőrébe, de az előzményfilmek Anakin Skywalkere (majd Darth Vadere) Hayden Christensen is feltűnik a szériában.

A figyelmetekbe ajánljuk