Trent Reznor
Fotó: Shutterstock

A rocksztár, aki a Manson-gyilkosság helyszínén vette fel legfontosabb albumát

Az amerikai szórakoztatóipar sokáig már-már romantikusan ábrázolta a Manson család bűntetteit, így Sharon Tate 1969-es meggyilkolását is. A filmipar mellett néhány zenész is szerepet játszott ebben – jó példa erre a Nine Inch Nails nevű zenekar frontembere, Trent Reznor, aki a 90-es években egy darabig a színésznő Roman Polanskival közös házában élt és alkotott, írja a Far Out.


Sharon Tate-et 1969-ben a szóban forgó Los Angeles-i ingatlanban gyilkolta meg brutálisan a Manson család nevű csoport néhány tagja. A hollywoodi sztár férjével, Roman Polanskival bérelte a házat, aki érthető módon elköltözött felesége halála után.

A Nine Inch Nails frontembere, Trent Reznor 1992-ben kibérelte az ingatlant.

Akkoriban határozottan azt állította, hogy döntésének semmi köze a gyilkossághoz, és a házban csupán a hatalmas tér a vonzó számára – ennek ellenére gyanús, hogy a Nine Inch Nails sötét imázsának fenntartása is szerepet játszott a költözésben.

Bár a legtöbb ember valószínűleg csak heteket bírt volna ki a rezidencián, Reznor egészen 1993 decemberéig a házban maradt. Minél több időt töltött el ott, annál kényelmetlenebbül érezte magát, ennek ellenére itt vette fel a Nine Inch Nails Broken című EP-jét és egyik legmeghatározóbb albumuk, a The Downward Spiral nagy részét is.

Reznor 1997-ben a Rolling Stone-nak nyilatkozva így emlékezett vissza az időszakra:

Miközben a Downward Spiral-on dolgoztam, abban a házban laktam, ahol Sharon Tate-et megölték. Aztán egy nap találkoztam a nővérével. Véletlenszerű dolog volt, csak egy rövid találkozás. Ő pedig azt mondta: »Kihasználod a nővérem halálát azzal, hogy a házában élsz?« Ez volt az első alkalom, hogy az egész dolog arcon csapott.

Reznor saját bevallása szerint ekkor döbbent rá, hogy mennyire nincs rendben, amit csinál.

Mi lett volna, ha az én húgomról van szó? (…) Hazamentem és sírtam aznap este. (…) Rájöttem, hogy az áldozatok nem ezt érdemlik, és az ő oldaluk ellensúlyozza az egész helyzet vonzerejét.

A figyelmetekbe ajánljuk