Flaco a megszökött bagoly
Fotó: Getty Images

Már 8 hónapja szökésben él Falco, a New York-i sztárbagoly

Flaco 2023 februárban azzal került be a hírekbe, hogy megszökött a New York-i állatkertből. A madár azóta a Central Parkban tengeti életét, ahol szinte egy csapásra közönségkedvenc lett. Nem csoda tehát, hogy óriási volt az ijedtség, amikor pár hete a közparkból is eltűnt. A napokban azonban meglátták új lakóhelyén, a város egy teljesen másik pontján.


Elképzelhető, hogy Flacót a Madagaszkár című animációs film szökésjelenete ihlette meg, ugyanis a meséhez hasonlóan ez a bagoly is a Central Park állatkertjéből lépett le.

Ez is érdekelhet: Rocky köszön mindent, és már dél felé tart

Az eurázsiai sasbagoly azt követően szökött meg, hogy vandálok megrongálták a ketrecét. A megijedt madár ezek után a Central Parkot lakta be – a környék lakóinak legnagyobb örömére. A szabadon repkedó Flaco egyből felkeltette a sajtó figyelmét is.

Az állatvédők többféle módszerrel próbálták becserkészni és elkapni a madarat – minden alkalommal sikertelenül. A helyi rendőrség sem találta, az állatkert pedig egy idő után le is tett róla.

A bagolyt azonban a járókelők napról napra lefotózták, mindenki nyugodt volt, hogy a madár megtalálta a neki való életteret. Több hónapon keresztül a park különböző pontjain gyüjtött össze egereket, így az élelemmel sem akadtak gondjai.

Ezt is olvasd el! A mókusok hadat üzentek New Yorknak

Aztán október végén hirtelen nyoma veszett, a helyiek pedig egy emberként kezdték el keresni.

Pár nappal ezelőtt azonban felbukkant Manhattan East Village városrészben, amely a hírek szerint mintegy nyolc kilométerre található attól a környéktől, ahová a szabadulásakor telepedett.

A legfrissebb felvételek pedig egyértelműen bizonyítják, hogy köszöni, ő most épp itt érzi jól magát. Erős, egészséges, aggodalomra tehát semmi ok.

A figyelmetekbe ajánljuk