mókus

Rendbontó rágcsálók támadják meg a lakosokat a saját otthonuk előtt.New York városának Queens részén a mókusok háborút hirdettek a környék lakói ellen, pokollá téve a hétköznapjaikat. Az állatok szokatlan viselkedést tanúsítva szabályosan rátámadnak az óvatlan emberekre mindenféle előzmény nélkül. Rengetegen panaszkodnak, hogy a saját otthonuk előtt agresszív rágcsálók rájuk ugrottak, vagy éppen felmásztak a lábukon, majd elkezdték vadul harapdálni őket.

Egy nőt múlt héten a verandáján támadt meg egy vérszomjas mókus, akivel valóságos harcot folytatott, míg az állatt békénhagyta.

Amikor azt hallod, hogy valakit megharapott egy mókus, akkor úgy vagy vele, hogy oké, lett egy pici karcolásod, nagy ügy. De ez... ez egy MMA ketrecharc meccs volt! És én vesztettem.

Elmesélése szerint a hóban birkózott az állattal hosszasan, míg végül az eresztette vérző kezű áldozatát és elmenekült.

A jó híre az a szakembereknek a helyiek számára, hogy a mókusokra nem jellemző a veszettség, így azt ki is zárhatjuk. Ebben persze csak az a jó hír, hogy legalább tetanusz nem szükséges támadás elején. Arról viszont fogalmuk sincs, hogy miért viselkednek az állatok ilyen szokatlanul és miért üzentek hadat az embereknek. Ez ugyanis nem egy normális magatartás egy mókus részéről. Egy biztos, ha gyanúsan néz ránk egy mókus, akkor inkább rohanjunk.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk