Megváltoztatnád Netflixen a feliratok méretét? Mutatjuk, hogyan kell!

Megváltoztatnád Netflixen a feliratok méretét? Mutatjuk, hogyan kell!

Sok mindent megtehetsz a Netflix-élmény testreszabása érdekében: akár megváltoztathatod a feliratok színét, betűtípusát és méretét is. Ez akkor lehet rendkívül praktikus, ha valamiért rosszul látjuk a szavakat, vagy a feliratozás túlságosan beleolvad a képbe.

Ha mobiltelefonon, táblagépen vagy számítógépen kiválasztottál egy tévéműsort a Netflixen, kattints a navigációs menübe. Ha pedig esetleg okostévén vagy Blu-ray lejátszón nézed akkor a távirányítón nyomdd meg a felfelé vagy lefelé mutató nyilat.

Ezután a képernyő tetején vagy alján kattints a szöveges ikonra a felirat be- vagy kikapcsolásához. Itt választhatod ki a nyelvet is. A tévékészülékeken előfordulhat, hogy a képernyő alján a nyelvi beállítások az ikon kiválasztása nélkül is megjelennek.

Netflix

A szolgáltató felirat-beállítási menüje (subtitle preference menu) többféle változtatási lehetőséget kínál az alapbeállításhoz képest:

  • hét különböző betűtípust,
  • három szövegmértet
  • nyolc színt.

Ezen kívül öt opciót kapunk az árnyékoláshoz, és azt is eldönthetjük, hogy háttér elé vagy ablakba tegyük a szöveget a jobb olvashatóság érdekében. Ezen kívül pedig azért is praktikus, mert előnézetben megnézhetjük, hogy miként változik meg a felirat.

(Travelandleisure)

A figyelmetekbe ajánljuk