paul mccartney és michael jackson

A történet a dal mögött, amit Paul McCartney írt Michael Jacksonnak

Paul McCartney és Michael Jackson a 20. századi zenetörténet két legismertebb alakja. Történetük, amely mára tagadhatatlanul összefonódott, 1974-ben kezdődött, amikor először találkoztak egy partin. McCartney ekkoriban a Wingsszel volt a csúcson, Jackson pedig Jackson 5-on kívül próbálta szárnyait bontogatni.


Jackson ekkoriban még egy kevésbé befolyásos fiatal soulénekesnek számított, aki a Motown Records-szal állt szerződésben, míg McCartney ekkor már a világ első számú szupersztárjaként volt ismert. Miután 1974-ben találkoztak, kapcsolatban maradtak, az egykori Beatle pedig meglepetést tartogatott Jackson számára.

Legközelebb a Wings Over America turné Beverly Hillsben megrendezett partyján látták egymást. A buli alatt McCartney félrehívta Jacksont, és elárulta, hogy írt egy neki egy dalt, a Girlfriend-et. Az előre nem látható körülmények miatt azonban a lehetőség ekkor meghiúsult.

Ez is érdekelhet: Paul Anka ezért haragudott meg Michael Jacksonra

Mint Jackson azt korábbi interjúkban elmondta, McCartney maga döntött úgy, hogy 1978-ban a Wingsszel együtt kiadja a számot a London Town című hatodik stúdióalbumuk részeként, azonban a pop királyának producere, Quincy Jones meghallgatta a dalt, és az Off The Wall albumához ajánlotta. Jones pedig nem is tudott arról, hogy McCartney korábban felajánlotta az anyagot Jacksonnak.

Jackson és McCartney barátsága a következő években tovább virágzott, és a páros számos alkalommal dolgozott együtt. Ez azonban nem tartott sokáig.

Egy stúdióban folytatott beszélgetés során McCartney azt tanácsolta Jacksonnak, hogy újonnan szerzett vagyonát fektesse be, a pop királya pedig ezután megszerezte a Beatles nagy részének kiadói jogait. Érthető módon a kapcsolatuk ettől a pillanattól kezdve már nem volt a régi, McCartney pedig úgy fogalmazott, hogy eltávolodtak egymástól.

Olvasd el ezt is! Majdnem gyilkosság lett a vége – Michael Jackson és Prince legendás viszályának története

A figyelmetekbe ajánljuk