Legendás zenészek tárgyait árverezték el a hétvégén

Elvis Presley, Prince, Michael Jackson, Jimi Hendrix: nem mindennapi névsorral tartottak aukciót a hétvégén Amerikában. A legendás zenészek közül Jimi Hendrix gitárja kelt el legdrágábban: a becsült értéke négyszeresét adta érte egy vásárló.


Nagyszabású árverést tartottak a hétvégén az USA-ban: halhatatlan énekesek szeretett tárgyait kínálta eladásra a GWS Auctions aukciós ház. Nem csoda, hogy elképesztő összegeket adtak a gyüjtők/rajongók egy-egy darabért. Mutatjuk mit, mennyiért adtak el:

Elvis aranygyűrűje – állítólag

Forrás: gws auctions

Elvis 14 karátos gyűrűje

Árverésre bocsátották többek között Elvis Presley 14 karátos aranyból készült gyémántgyűrűjét is. A gyűrűt Elvis tervezte és vásárolta meg 1972 nyarán Beverly Hillsben. Az ékszert Elvis a híres „Aloha from Hawaii" koncertjén is viselte, amiről felvételek is készültek.

Ugyanakkor az aukciós iroda külön kiemeli leírásában, hogy nem tudja garantálni a gyűrű eredetiségét, hiszen a koncertfelvételek képeiről nem lehet pontosan megállapítani, hogy tényleg az árverésen bemutatott ékszert viselte-e Elvis. De a bemutatott papírok és bizonyítékok alapján nagy eséllyel eredeti példányt kaphatott a boldog új tulajdonos, aki 22.500 dollárt (átszámítva kb. 6,5 millió forintot) fizetett érte.

Hendrix kedvenc gitárja

Hendrix kedvenc jap\u00e1n git\u00e1rja

gws auctions

A legnagyobb összegért Jimi Hendrix kedvenc gitárja kelt el. A Japánban készült hangszer nagy hatással volt Hendrix korai pályafutására. 1964-1966-ig használta több New York-i rendezvényén. Miután Londonba költözött, a legjobb barátjának adta a gitárt, aki hiteles dokumentumokkal bizonyította, hogy tényleg az eredeti darabot kínálják eladásra.

A hangszer értékét 50.000 dollárra becsülték az árverés előtt, de akkora harc volt érte, hogy a végösszeg elérte végül a 216.000 dollárt (kb. 65 millió forint).

Jacko és Prince ruhái is elkeltek

Forrás: gws auctions

Michael Jackson díszes kabátja

Michael Jackson egyedi gyártású fekete kabátja is elkelt, amit kifejezetten az énekesre terveztek. A kabát teljesen díszített: aranykötél, piros szatén mandzsetta és gallér, valamint hét nagy arany gomb található rajta. Jackson a kabátot a Heal the World Alapítvány Világkongresszusán ajándokzta el a gyerekeknek 1995-ben. 20.000 dollárért (kb. 6 millió forintért) kelt el.

Forrás: Rolling Stone

A figyelmetekbe ajánljuk