Michael Jackson 1993-ban, a Super Bowlon
Fotó: Getty Images

Elton John szerint feszélyező volt Michael Jackson társaságában lenni

A két világsztár már egészen fiatalkora óta ismerte egymást. De vajon milyen viszonyt ápoltak? Elton John a pár éve publikált memoárjában külön kitért Michael Jacksonra, aki 2009-ben hunyt el, ám személye azóta is megosztó vitákat gerjeszt.


Sir Elton John a 2019-ben megjelent Én című könyvében fejtette ki véleményét, amikor Michael Jacksonról és a vele való interakcióiról írt. John zavaradottnak nevezte Jacksont, akit rivaldafényes, ugyanakkor rövid élete során többször is gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel vádoltak – számolt be róla a Far Out Magazine.

13 vagy 14 éves kora óta ismertem Michaelt. Ő volt a legimádnivalóbb gyerek, akit csak el lehetett képzelni. Aztán szépen lassan elkezdett elzárkózni a világtól és a valóságtól, pont ahogy Elvis Presley is tette

– fogalmazott a brit popikon.

Ezt is olvasd el! „Az évszázad perei" – a leghíresebb tárgyalások az elmúlt évtizedekből

John szerint a Jackson életében bekövetkezett furcsa változásokat a hosszú évekig elhúzódó gyógyszerfüggőségére lehet visszavezetni. A pop királya a pályafutása során több művésszel is összetűzésbe került: Freddy Mercuryval egy egészen szürreális ok miatt hiúsult meg az együttműködésük, de Prince-szel is hatalmas balhéba keveredett egy közös fellépés után.

Isten tudja, mi játszódott le a fejében, és milyen vényköteles gyógyszerekkel pumpálták tele, de minden alkalommal, amikor a későbbi éveiben láttam őt, arra gondoltam, hogy szegény fickó teljesen elvesztette az eszét

– folytatta a 76 éves énekes.

Ez is érdekelhet: A történet a dal mögött, amit Paul McCartney írt Michael Jacksonnak

Azt is hozzátette, hogy a világsztár biztosan küszködött valamiféle mentális betegséggel, de John azt sem titkolta, hogy kifejezetten feszélyező volt a környezetében lenni.

A brit művész közvetlen nem kommentálta a Jackson felé irányuló pedofilvádakat, azonban röviden megemlítette, hogy valóban jobban szerette a gyerekek társaságát, mint a felnőttekét:

Bármilyen ok is legyen mögötte, egyáltalán nem tudott megbirkózni a felnőttek társaságával.

A figyelmetekbe ajánljuk