freddie mercury és michael jackson

Miért nem akart Freddie Mercury Michael Jacksonnal dolgozni?

Azt gondolhatnánk, hogy a zeneipar két legnagyobb sztárja, Freddie Mercury és Michael Jackson útjai valamikor keresztezték egymást, és a világ egyik legjelentősebb duettjét alkották meg. Nos, korántsem. Bár útjaik valóban keresztezték egymást, az ígéretesnek tűnő kollaboráció nem egészen úgy alakult, ahogyan azt várták.


Michael Jackson nagy Queen-rajongó volt, különösen a frontember, Freddie Mercury zenei képessége nyűgözte le. Természetesen a két ikon a 80-as évek elején találkozott, a pop királya pedig gyakran járt a banda koncertjeire.

A kezdeti időkben, három-négy évvel ezelőtt, eljött és megnézte a koncertjeinket a Los Angeles-i The Forumban. Azt hiszem, tetszettünk neki. Folyton jött hozzánk, aztán elkezdtünk beszélgetni, sőt még együtt is vacsoráztunk egyszer

– emlékezett vissza Mercury egy 1983-as interjúban.

Ez is érdekelhet: Majdnem gyilkosság lett a vége – Michael Jackson és Prince legendás viszályának története

Három demót készítettek együtt: a There Must Be More To Life Than This, a State Of Shock és a Victory című számokat.Azonban a nagy várakozás ellenére a dalok sosem készültek el.

Nagyszerű dalok voltak, de a probléma az idő volt, mivel abban az időszakban mindketten nagyon elfoglaltak voltunk

– nyilatkozta később Mercury.

Bár kezdetben aktívak voltak, a lelkesedés hamar elszállt, és Mercury kissé frusztrált lett Jackson döntései miatt. Amikor arról kérdezték őket, hogy voltak-e olyan tényezők, amelyek akadályozták a dalok elkészítését, a Queen menedzsere elmesélt egy sztorit.

A történet szerint a banda énekese kétségbeesetten menekülni szeretett volna a stúdióból. Amikor pedig megkérdezték, hogy miért, Mercury a következőt felelte:


Mert egy lámával veszem fel a lemezt. Michael minden nap behozza a lámáját a stúdióba, és én nem igazán vagyok ehhez hozzászokva. Elegem van, nem akarom ezt csinálni.

Jackson köztudottan állatbarát volt, egyik leghíresebb háziállata Bubbles volt, a csimpánz, akit többször is magával vitt sajtótájékoztatókra és megbeszélésekre. De Louie nevű lámája is sok helyre elkísérte.

Olvasd el ezt is!Eddie Van Halen egy rekesz sörért szólózott Michael Jackson slágerén

Így a három dal, amelyet Jackson Mercuryval vett fel, soha nem jelent meg a tervezett formában, de a State Of Shock-ot Jackson 1984-ben újra felvette a Rolling Stonesszal, és kislemezként kiadta. Ám 2014-ben a Queen végül kiadta a There Must Be More To Life Than This Mercury- és Jackson-változatát, amely a zenekar Queen Forever című albumán található.

A figyelmetekbe ajánljuk