György herceg, Lajos herceg és Sarolta hercegnő
Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Különleges feladatot kap Lajos herceg és Sarolta hercegnő a koronázáson

Károly király koronázása kevesebb mint két hónap múlva lesz, a királyi család pedig gőzerővel azon dolgozik, hogy a hosszú hétvége zökkenőmentesen teljen.


II. Erzsébet királynő szeptemberi halálát követően hivatalosan is bejelentették, hogy Károly lesz az uralkodó − de majd csak május 6-án, szombaton koronázzák meg és esketik fel hivatalosan is királlyá.

Ez is érdekelhet: Harry herceg fél, hogy Lajos és Sarolta úgy végzik, ahogy ő

Az egész királyi család nagy szerepet játszik majd az eseményekben, a 9 éves György herceg − aki a második a trónöröklési sorban − várhatóan kulcsszerepet kap az ünnepségeken.

Ugyanakkor kisebb testvérei − a 7 éves Sarolta hercegnő és a 4 éves Lajos herceg − is nagyon fontos szerepet kapnak majd. Korábban úgy gondolták, hogy a walesi hercegi pár két legkisebb gyermeke bámészkodóként vesz majd részt az ünnepségen, de a kiszivárgott tervek szerint valószínűleg ez mégsem így lesz majd.

Ha tovább olvasnál: Ezzel az új becenévvel látták el gyermekei Vilmost

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Lajos herceg 2022. j\u00fanius\u00e1ban

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A Marie Claire szerint Vilmos herceg és Katalin hercegné mindhárom gyermeke részt vesz majd a Westminster apátságban tartandó felvonuláson, a menetrend szerint György, Sarolta és Lajos csatlakozik majd Károly királyhoz és Kamilla királynéhoz, amikor elhagyják a ceremóniát.

A rajongók izgatottan várják, hogy a három testvér ismét együtt ünnepelhessen − tavaly nyáron a néhai királynő platina jubileumán is hatalmas sikert arattak együtt.

Lajos egyfajta szenzációvá is vált a Buckingham-palota erkélyén és a palotai koncerten tanúsított pimasz viselkedésének köszönhetően, Katalint pedig nem győzték dicsérni azért, ahogyan az energikus kis herceget kezelte.

Kamilla királyné öt unokája is részt vesz majd az ünnepségen, mivel a királyné azt mondta, hogy szeretné, ha a felkenés alatt a közelben lennének.

Azt azonban még mindig nem tudni, hogy Harry herceg és Meghan Markle két gyermeke, Archie és Lilibet is megjelenik-e, illetve kaptak-e bármilyen szerepet. A pár megerősítette, hogy kaptak egy save the date e-mailt, amelyben meghívást kaptak a koronázásra, de nyilvánosan még nem jelentették be, hogy részt vesznek-e rajta.

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk