4 tipp, hogy a kutyád ne egyen fel mindent az utcán

4 tipp, hogy a kutyád ne egyen fel mindent az utcán

Ha a kutyánk szó szerint mindent meg akar enni, amit csak lát, és teljesen tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes lehet ezeket a praktikákat bevetni. Bár ezeket a tippeket ajánlott minél fiatalabb korban elkezdeni.


Jutalmazás

Amikor sétáltatjuk a kutyánkat, könnyen elvonhatják a figyelmét különféle dolgok. Cél, hogy érjük el, hogy érdemes legyen ránk figyelnie. Amikor a kutyus ránk néz, adjunk neki jutalomfalatot, hiszen számukra minden új illat és szag érdekes, ezért fel kell vennünk a versenyt.

Ha a kutya megtanulja, hogy jutalmat kaphat, amelyek csak akkor jelennek meg, amikor a szabadban van, nagyobb eséllyel fog ránk figyelni. Valamint nagyobb valószínűséggel fog reagálni, amikor magunkhoz hívjuk. Ha ezt megtanulja, akkor akár teljesen elkerülhetjük a csábító problémákat.

Ez is érdekelhet: 6 jel, hogy a kutyád depressziós − mit tehetsz ellene?

Pfuj, ereszd, nem szabad!

A kutyakiképzés lényege, hogy megtanítjuk a kutyát valamire. Azonban az erőfeszítés nehezebb része arról szól, hogy rávegyük kedvencünket arra, hogy ezt minden helyzetben megtegye, függetlenül attól, hogy mennyire zavaró a környezet és mennyire csábító a kincs. Néhány vezérszóval ezeket elérhetjük, de kutyatrénerekkel még hatásosabb lehet a kiképzés.

Az evés legyen kaland

Azok a kutyák, akik mindent felfalnak, amivel csak találkoznak, gyakran a táplálék keresését és elfogyasztását tartják az élet legizgalmasabb részének. Ha lehetőséget biztosítunk nekik arra, hogy kielégítsék a keresési és fogyasztási vágyukat, az segít csökkenti a séták során jelentkező kétségbeesett szükségletüket.

Léteznek speciális etetőtálak, amelyeknek kiálló részei vannak, amikkel nehezebben férnek hozzá a táplálékhoz. Ez lelassítja őket, és keményebben kell dolgozniuk az evésért, ami mentális stimulációt biztosít számukra, és lehetővé teszi, hogy a lassú evést szokássá tegyék.

 Szélsőséges esetekben szájkosár 

Ha sokáig próbálkoztunk, és szinte semmilyen praktika nem vált be, akkor a legvégső esetekben a szájkosár lehet a megoldás. Sokan vonakodnak attól, hogy szájkosarat használjanak, mert attól tartanak, hogy mások agresszívnek fogják tartani a kutyájukat, azonban a használata javíthatja a séták minőségét, lehetővé téve a kutya számára, hogy biztonságosan szaglászhasson, hempereghessen és játszhasson.

Fontos, hogy a szájkosár ne akadályozza a kutyát abban, hogy lihegni és inni tudjon, így ennek fejében válasszuk ki a megfelelőt.

A figyelmetekbe ajánljuk