kutyák parkban
Fotó: Unsplash

Gazdik kitiltva: New York legújabb elitklubjába csak kutyákat vesznek fel

Hamarosan privát, saját kutyakozmetikával, étteremmel és óriási parkkal rendelkező klub nyílik, ahová emberek nem, kutyák viszont könnyedén szerezhetnek tagsági kártyát. Mutatjuk, milyen feltételeknek kell megfelelni a négylábúaknak a regisztrációhoz.


Habár New York elitklubjainak nagy része kutyabarát, jövő nyári nyitással már külön a kedvencek számára is elérhető lesz egy privát kutyapark. A Dog PPL nevű klubot 2021-ben alapította meg Alex Esguerra és Liam Underwood Kaliforniában, ám terjeszkedésüknek köszönhetően hamarosan Brooklynban is elérhető lesz. A felső tízezret megcélzó klub gyakorlatilag nem más, mint egy méregdrága kutyanapközi luxus szolgáltatásokkal.

A New York Post szerint Brooklynban közel 1700 négyzetméteren elterülő zöldterületen játszhatnak majd az ebek. Az éves tagsági díj árát egyelőre nem lehet tudni, de viszonyítási alapnak nézzük a már létező, kaliforniai klubot: az éves díj 1400 dollárba kerül (502 ezer forint), de kutyánként plusz 75 dollár (27 450 forint) felárat kell fizetni. Egy személy különben maximum három háziállatot regisztrálhat.

kuty\u00e1k parkban

Fotó: Unsplash

A tagsági díj befizetése mellett számos kritériumnak is meg kell felelni. A gazdiknak be kell mutatniuk az oltási könyvet, biztosítva, hogy kutyájuk az összes kötelező oltással rendelkezik, ahogy az ivartalanítás is fontos kitétel. A kutyának ezen felül vizsgálatokon kell részt vennie, ahol felmérik, mennyire jön ki más ebekkel, tehát mennyire szociális.

A felmérésen azt teszteljük, hogy milyen szociális készségekkel rendelkeznek, mennyire jönnek ki más fajta, méretű, korú és nemű kutyákkal, valamint hogy képesek nagyobb közösségben viselkedni. Nem egyszerű megtanítani egy kutyát, hogy ismeretlen helyen, különböző ingerek ellenére is jól viselkedjen és hozzászokjon a környezethez

– mondta Keitel Frankle, a klub biztonságért felelő menedzsere. Természetesen a kutyák nem maradnak egyedül, szakértők felügyelik a közös játékot és az ott töltött idejüket. Azonban a gazdiknak is be kell tartaniuk néhány szabályt, a kaliforniai klubban például délután hat óra után tilos a laptopozás és a16 éven aluli gyerekek ott tartózkodása.

A klubban időnként különböző eseményeket is szerveznek, zenei fellépéseket és koktélesteket beleértve. Az eredeti, kaliforniai helyszínen étterem, kávézó, ingyenes Wi-Fi és parkolási lehetőség is elérhető, hétvégente pedig kutyakozmetika is üzemel. A kaliforniai kutyaklub nyitása óta nagyjából 1700 taggal bővült.

A figyelmetekbe ajánljuk