unott kutya fekszik egy labda mellett
Fotó: Shutterstock

A mindig szolgálatkész Leo megállás nélkül pakolászik – videó!

Amikor Leo kiskutya volt, a Paws for Purple Hearts nevű szervezeten keresztül szolgálati kutyának készült, a szükséges vizsgákat azonban nem sikerült teljesítenie. Gazdáját viszont azóta is kisegíti – ha nem is a megszokott módon.


Bár Leo érzelmileg nagyon intelligens, néha szereti az eszét a saját hasznára fordítani, ez is egyike azoknak az okoknak, melyek miatt nem sikerült szolgálatikutya-vizsgája.

Ezt is nézd meg! Furcsa helyen találtak rá Lunára, a 10 hónapos németjuhászra – videó!

A rövid válasz az, hogy hihetetlenül magasak a követelmények

nyilatkoztaSamantha Welborn, Leo gazdája a karrierváltó eb múltjáról. Majd így folytatta:

Volt néhány viselkedési problémája, például olyan dolgokat ragadott le a pultokról vagy a szekrényekből, amiket nem kellett volna.
@sam_welborn

#dogsoftiktok #dogs #animals

A gazdi nem sokkal azelőtt fogadta örökbe kis kedvencét, hogy az kétéves lett volna. 3 évvel később Leo még mindig emlékszik néhány feladatra, és szereti ezeket véletlenszerűen használni is.

Leo minden nap szeret nekem dolgokat hozni, különösen, ha sétálni akar. Mindig úgy találom meg őt, hogy a zuhanyzó előtt vár rám néhány ruhadarabbal. Olyan dolgokat is elém rak, amiket nem szabadna

– mesélte Welborn.

Ez is érdekelhet: A kutyák jobban ismernek minket, mint azt gondolnánk

@sam_welborn

#dogsoftiktok #dogs #animals

Bár Leo végül nem diplomázott le, a kiképzés nagy része megmaradt emlékezetében. Gazdája biztos benne, hogy az állat egyébként kiválóan teljesített volna, de azért örül neki, hogy végül az ő életét segíti meg.

Ha stresszes, szorongó vagy ideges vagyok, mindig megpróbálja magára irányítani a figyelmemet. Sok hihetetlenül intelligens kutyával találkoztam, de messze Leo a legérzelmesebb és legintelligensebb kutya, akit valaha ismertem.

– áradozott négylábújáról a gazda.

A figyelmetekbe ajánljuk