Királyi család.
Getty Images

Miért nem ehetnek a királyi családtagok szögletes szendvicset?

A királyi család étkezési szokásai általában nagyon furcsák, ám a legtöbbre van logikus magyarázat – létezik azonban egy olyan előírás, amelynek mindössze egy ősrégi mendemonda az alapja.


Az manapság már köztudott tény, hogy a királyi család tagjainak szigorúan meg van mondva, mit és hol ehetnek, sőt, rengeteg finom fogás abszolút tiltólistán van Vilmosék számára.

A különböző előírások ugyan furcsán hangozhatnak, azonban ha jobban belegondolunk, megérthetjük, hogy miért nem előnyös, ha valamelyik királyi tag nyilvánosan osztrigát szürcsöl.

Ez is érdekelhet: Furcsán néznek Katalin hercegnére egyik kedvenc étele miatt

A Marie Claire UK most azonban egy olyan étkezési szabályra világított rá, amit elég nehéz hova tenni.

Na de mégis mi lehet ez a szigorúan tiltott étel? Nem más, mint a szögletes szendvics!

A királyi család tagjai soha nem esznek szögletes szendvicset, mert a hagyomány szerint, aki hegyes szélű étellel kínálja őket, az megpróbálja elfoglalni Anglia trónját

– árulta el Graham Newbould, a korábbi királyi séf a Channel 5 Secrets of the Royal Kitchen című dokumentumfilmjében.

Apropó Newbould, a rajongók számos királyi családdal kapcsolatos információt a séfnek köszönhetnek, aki nem egy gasztronómiával kapcsolatos kulisszatitkot árult el a Royal Familyről. Ilyen volt például Diána legendás Mekis kiruccanása is.

Emlékszem, a hercegné egy nap bejött a konyhába, és azt mondta: >> Mondd le az ebédet a fiúknak, elviszem őket a McDonald's-ba <<. Én pedig azt mondtam: >> Ó, Istenem, királyi felség, én is meg tudom csinálni, tudok hamburgert csinálni<<. Erre ő azt mondta: >> Nem, a játékot akarják<<.

– mesélte korábban a séf.


A figyelmetekbe ajánljuk