vilmos és katalin és gyermekeik, György, Sarolta és Lajos

A hercegi pár gyermekei számára is véget ért a nyári szünet, így Györgynek, Saroltának és a mindössze 5 éves Lajosnak is vissza kell térnie az iskolába. És bár Katalinék sokszor törekednek rá, hogy gyermekeikkel a lehető legkevésbé éreztessék, hogy a világ egyik legfontosabb családjának tagjai, a tanévkezdés ez alól kivételt képez: a kis hercegek és hercegnő iskolájában különös, mégis hasznos szabályt vezettek be.




Szeptember 6-án György, Sarolta és Lajos is visszatérnek osztálytársaikhoz. A brit királyi család legkisebbjei a windsori otthonukhoz közeli Lambrook általános iskolába járnak, ahol tavaly szeptemberben kezdték meg tanulmányaikat azt követően, hogy szüleik, a walesi herceg és hercegné úgy döntöttek, maguk mögött hagyják a londoni életet.

Ez is érdekelhet: El kell búcsúzniuk dadusuktól Katalin és Vilmos gyermekeinek

Vilmos és Katalin a környék legjobb iskolái közül szemezgetett, mielőtt úgy döntöttek volna, hogy a Lambrookba iratják gyermekeiket. Azzal, hogy a pár végül az intézmény mellett döntött, az iskolában egy szigorú szabály is érvénybe lépett, ami megnyugtatja a királyi párt, különösen Katalint – kezdi a Mirror.

Az előkészítő iskola saját honlapján egy 21 oldalas dokumentumban ismerteti szigorú, zaklatásellenes politikáját, és elmagyarázza, hogy miként kíván gátat szabni a cyberbullyingnak, valamint az iskola területén történő szóbeli és fizikai incidenseknek.

A Lambrook elkötelezett amellett, hogy gondoskodó és barátságos környezetet biztosítson minden tanulója számára, hogy nyugodt és kellemes légkörben tanulhassanak. Nálunk a zaklatás minden formája elfogadhatatlan

– olvasható a hivatalos közleményben.

Olvasd el ezt is! Vilmos és Katalin gyerekei nem ehetnek a szüleikkel − ez az oka

Katalinnak pedig ez azért lehet különösen fontos, hiszen őt piszkálták kislányként. Sőt, állítólag egyszer azért váltott iskolát, mert zaklatták. A hercegné először a berkshire-i Downe House Schoolba járt, majd később a Wiltshire-i Marlborough College-ba költözött, ahol már szerencsére jól érezte magát és népszerűvé vált.

A figyelmetekbe ajánljuk