Sarolta és György eszeget valamit 2022. június 5-én, a királynő platina jubileumán
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Vilmos és Katalin gyerekei nem ehetnek a szüleikkel − ez az oka

Lajos herceg, Sarolta hercegnő és György herceg a hírek szerint nem ehetnek együtt szüleikkel, Katalin hercegnével és Vilmos herceggel az ünnepek és hivatalos vacsorák alatt.


Darren McGrady korábbi királyi séf, aki a néhai II. Erzsébet királynőnek és Diana hercegnének is dolgozott, a Harper's Bazaarnak elmondta, hogy a királyi gyerekek nem ehetnek együtt a szüleikkel hivatalos vacsorákon és ünnepek alatt. A séf elárulta, hogy a szabály az „udvarias társalgás" megtanulásának fontosságából fakad.

Ez is érdekelhet: Mik Erzsébet királynő kedvenc ételei?

McGrady szerint a walesi hercegi pár három gyermeke „addig nem ülhet a felnőttek közé, amíg meg nem tanulják az udvarias társalgás művészetét". Azt is megjegyezte, hogy soha nem volt kivétel, még az olyan nagyobb ünnepek alkalmával sem, mint a karácsony. McGrady azt is elmondta, hogy a három gyerek a dadusaikkal együtt étkezett az óvodában:

A gyerekek mindig a gyerekszobában ettek, amíg elég idősek nem voltak ahhoz, hogy megfelelően viselkedjenek az étkezőasztalnál.

Az egykori királyi séf elmerült a fiatal királyi családtagok dadáinak fontosságában is, hiszen az ő feladatuk az ízlésük „nevelése". "A királyi dajka nem csak a fiatal királyi családtagok elméjének, hanem az ízlésüknek a nevelésére is szolgál.

A dadus mindig irányította a menüt, és gondoskodott arról, hogy kiegyensúlyozott ételeket egyenek, amelyek nemcsak sok egészséges zöldséget tartalmaztak, hanem új, felnőtt ételekkel is megismertette őket

− tette hozzá.

Ha tovább olvasnál: Károly király 5 furcsa étkezési szokása

Vilmos herceg, Diana hercegn\u00e9 \u00e9s Harry herceg eszik

Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

Bár a séf szerint nem volt könnyű feladat rávenni Vilmos herceget és Harry herceget, hogy megegyék a zöldségeket. Elmondása szerint a királyi étkezések alkalmával megvesztegette őket, hogy egyenek zöldséget, ha pedig ez nem működött, akkor a fiatal királyi családtagok kedvenc ételeibe rejtette azokat.

McGrady szerint a királyi családtagok zöldségek fogyasztására való rábírása érdekében tett erőfeszítések ellenére ez nem akadályozta meg Dianát abban, hogy időnként kényeztetésként McDonald's-ba vigye a két fiát.

Korábban az egykori királyi séf, aki 15 éven át szolgálta Erzsébet királynőt, elárulta étrendjének néhány kulcsfontosságú szempontját is. Például soha nem evett keményítőtartalmú ételeket, beleértve a tésztát vagy a burgonyát. Az egyetlen kivétel az volt, ha állami vacsoráról volt szó. Rendszeresen két zöldséget szolgáltak fel neki a fő fehérje mellé, ami általában grillezett hal vagy csirke volt.

Másik kedvence egy nagy saláta vagy friss gyümölcs volt. A néhai uralkodónőnek még a banánevésnek is megvolt a maga sajátos módja. A banánnak levágta az alját, és hosszában bevágta a banánt, majd apró szeletekre vágta, hogy villával ehesse.

Ami az édességeket illeti, a néhai uralkodó megszállottja volt a csokoládés kekszes süteménynek, olyannyira, hogy a desszert az egész világot bejárta vele. McGrady elmondta, hogy ha Erzsébet a windsori kastélyba utazott, és maradt csokoládétorta, egy vezető séf vonattal hozta el neki.

Forrás: Independent


A figyelmetekbe ajánljuk