Kennedy.

Megdöbbentő részleteket kerültek elő a Kennedy-gyilkosságról

A Kennedy-gyilkosság egyik szemtanúja egy most megjelent interjúban kétségbe vonta a néhai elnök elleni merénylet egyik legfontosabb megállapítását.


A 88 éves Paul Landis, aki az elnök testőrségében szolgált a tragikus napon – és akinek a memoárja októberben jelenik majd meg –, a New York Timesnak adott friss interjújában elmondta, nem hiszi, hogy csupán egy golyó végzett Kennedyvel – akivel már azelőtt is nagyon furcsa dolgok történtek –, ezzel pedig arra utalt, hogy nemcsak egy, hanem több merénylő követhette el a gyilkosságot.

A férfi fiatal ügynökként a First Lady védelmével volt megbízva, és saját bevallása szerint az 1963-as dallasi merénylet során két lövést hallott, ez azonban eltér a kormány álláspontjától.

Ez is érdekelhet: 6 pillanat a 20. századból, ami megváltoztatta a világtörténelmet

A hivatalos vizsgálat szerint összesen egy golyót lőttek ki aznap, az pedig eltalálta Kennedyt és az előtte ülő texasi kormányzót, John Connallyt.

Landis viszont azt állítja, hogy mivel az elnök mögött volt, jól látta, hogy egy másik golyó épphogy súrolta J.F.K. hátát, és a töltény az autó ülésére hullott.

Az egykori ügynök az interjú során elmondta, hogy pontosan tudta, hogy a golyónak óriási jelentősége lehet a későbbi vizsgálat során, ezért a bizonyítékot Kennedy kórházi ágyára helyezte.

Landis szerint azonban a töltény később átkeveredhetett Conally ágyára, és tévesen azt azonosították a gyilkos lövedékként. A férfi állításaiból tehát az következik, hogy az a lőszer, ami ténylegesen végzett az elnökkel, soha nem került elő.

Mindezeket a körülményeket figyelembe véve, Paul Landis úgy gondolja, hogy Harvey Oswald nem egyedül követte el a merényletet, hanem szinte biztos, hogy volt egy bűntársa is.

Landis kijelentéseit azonban árnyalja az a tény, hogy a gyilkosság utáni vallomásaiban egy szót sem ejtett ezekről a részletekről, a férfi szerint azonban sokkos állapotban volt, és súlyos alváshiányban szenvedett.

Egy azonban biztosnak tűnik: Landis októberben megjelenő memoárja új perspektívába helyezi a 20. század egyik leghírhedtebb merényletét.

A figyelmetekbe ajánljuk