Jack és Rose Titranic

Kate Winslet szerint meg lehetett volna menteni Jacket a Titanicban?

A legendás film ezen a héten ünnepli 25. születésnapját, de úgy tűnik, arra a kérdésre, hogy Leonardo DiCaprio karaktere vajon miért nem mászott fel Rose mellé arra az istenverte deszkára, sosem kapunk igazi választ.


Rengeteg dolog történt az elmúlt negyed évszázad alatt, de a Titanic-rajongók még mindig nem tudnak dönteni. Az évek során a Leonardo DiCapriót többször is megkérdezték, hogy mit gondol erről az egészről, de a véleményét nem árulta el. Kate Winslet azonban sokkal barátságosabban reagált a teljesen jogos kérdésre – kezdi a Marie Claire.

Ez is érdekelhet: 25 éve mutatták be a Titanicot − 10 érdekesség, amit nem tudtál róla

Tényleg elfért volna azon a darab ajtón

– mondta Jimmy Kimmelnek, de a Happy Sad Confused című podcastben már árnyaltabban fejtette ki véleményét:

Csak annyit mondhatok, hogy elég jól értek a vízhez. Ha két felnőttet felteszel egy ilyen kis deszkára, az azonnal rendkívül instabillá válik, az biztos. Nem hiszem, hogy túlélhető lett volna, ha mindketten felmászunk az ajtóra. Elférhetett volna, de akkor egy idő után megbillent volna és akkor vége.

James Cameron rendező is szerette volna egyszer s mindenkorra lezárni a vitát. A múlt héten a Toronto Sun-nak így nyilatkozott:

Elkészítettünk egy tudományos tanulmányt, hogy végleg lezárjuk ezt az egészet. Azóta alapos elemzést végeztünk egy hipotermia szakértővel, aki reprodukálta a filmbeli tutajt.

– hozzátette, hogy két olyan kaszkadőrt használtak, akiknek a testtömege megegyezett a színészek súlyával, majd így folytatta:

Érzékelőket helyeztünk rájuk, és jeges vízbe tettük őket, majd különböző módszerekkel teszteltük, hogy túlélhetnék-e. A válasz azonban az volt, hogy mind a ketten semmiképp. Csak egy maradhatott volna életben.


A figyelmetekbe ajánljuk