katalin és vilmos

Kiderült, mi Vilmos herceg hobbija, amit Katalin ki nem állhat

Katalin hercegné egyáltalán nem osztja Vilmos herceg egyik szenvedélyét, amit a néhai Erzsébet királynő is erősen ellenzett.


A walesi herceg fiatalkorában imádott motorozni, azonban felesége egyáltalán nem rajongott érte. Amikor 2015-ben egy királyi eljegyzés során megkérdezték Katalintól, hogy Vilmos herceg időnként még mindig motorozik-e, a következőképp válaszolt:

Még mindig! Akármikor útra kel, eláraszt a félelem. Nagyon aggódom érte. Remélhetőleg Györgyöt sikerül távol tartanom tőle.

Ez is érdekelhet:„Mint egy Jane Austen-regény” − Vilmos és Katalin veszekedéseiről mesélt egy bennfentes

György herceg ekkor kétéves volt, míg kishúga, Sarolta hercegnő csupán néhány hónapos, így a hercegné nem tudhatta, hogy vajon gyermekei milyen hobbikat választanak maguknak. Bár még most is kicsik, szerencsére Vilmos 2018-ban, Lajos herceg születése után egészen másképp nyilatkozott a motorozásról.

Háromgyermekes apuka vagyok. Vissza kell vennem a tempóból. De persze hiányoznak a nagy túrák, számomra a motorozás mindig arról szólt, hogy együtt legyek a srácokkal

mesélte a herceg.

Vilmos ugyan nem használ már motort, de van egy másik jármű, amivel szívesen közlekedik: egy elektromos robogóval, amelyet állítólag az Adelaide Cottage és a Windsor-kastély között használ, amikor a királynál tartózkodik. De van még egy másik kedvenc közlekedési eszköze is, amitől már a királynő is óva intette.

II. Erzsébet nem nézte jó szemmel, amikor unokája helikoptert használt, amit egyébként rendszeresen tett. Állítólag egy alkalommal még komolyan össze is vitatkoztak miatta.

A figyelmetekbe ajánljuk