Miért szakított Katalin és Vilmos az eljegyzésük előtt?

Miért szakított Katalin és Vilmos az eljegyzésük előtt?

Vilmos és Katalinkapcsolata a boldog házasság egyfajta definíciója is lehetne. Idén áprilisban ünnepelték tizenkettedik házassági évfordulójukat. Az elmúlt évtizedben pedig őtfős családdá váltak, három gyermekük született, a walesi család pedig folyamatosan a címlapokra kerül. De mint minden szerelemben, náluk is voltak összezördülések, sőt, az eljegyzésük előtt nem sokkal még szakítottak is.

Nehéz elképzelni olyan időszakot, amikor Katalin és Vilmos kapcsolata nem volt kiegyensúlyozott, de volt idő, amikor a jövőjük sokkal kevésbé volt biztos. A walesi herceg és a hercegné az egyetemen találkoztak, mindketten a St. Andrewsban tanultak, és Vilmos herceg szerint a vonzalom azonnal kialakult közöttük – írja a Marie Claire.

Amikor először találkoztam Katalinnal, tudtam, hogy van benne valami nagyon különleges

– emlékezett vissza a herceg.

Néhány boldog évnyi randizás után, eltekintve egy rövid szünettől az érettségi vizsgák idején, úgy tűnt, minden jól megy. Elutaztak Kenyába, romantikus síelésre mentek Klostersbe, és a hercegnét még Sandringhambe is meghívták a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjére – ő volt egyébként az első királyi barátnő, akit valaha meghívtak.

A világot ezért sokkolta, amikor 2007-ben a pár szakított. Akkoriban olyan pletykák keringtek, hogy ők ketten máshol járnak, Katalin készen áll az elköteleződésre, Vilmos herceg viszont a lehető legjobban ki akarja használni a fiatalságát és a szabadságát.

Évekkel később viszont walesi herceg és a hercegné is megszólalt a szakításukról.

Mindketten nagyon fiatalok voltunk. Éppen magunkra találtunk. Nagyon is próbáltuk megtalálni a saját utunkat, és éppen felnőttünk

– mondta William a döntéséről, majd Katalin hozzátette:

Nagyon szomorú voltam emiatt, de erősebb emberré tett.

Kapcsolatuk 2010-ben vált ismét hivatalossá, amikor november 16-án a pár bejelentette régóta várt eljegyzését.

A figyelmetekbe ajánljuk