Katalin hercegné

A királyi család tagjának lenni számos kiváltsággal jár: a designer ruhatár, a személyes séfek hada vagy az Instagram-lájkok száma, de azért nem mentes a hátrányoktól sem. Életüket szigorú szabályok és kötelezettségek keretezik. Katalin hercegné most olyat tett, amire senki nem számított.


A szabályok száma megszámlálhatatlan, a királyi túrák során például tilos kagylót fogyasztani, a lépcsőn való lefelé lépkedés protokolljáról már nem is beszélve.

Az elsőszámú királyi szabály szerint pedig a családnak tilos a politikáról beszélnie. Ezt a szabályt szegte meg Katalin hercegné, egy meglehetősen fontos okból, számolt be róla a brit Marie Claire.

A hercegné mindenkit meglepett: kerekasztal-beszélgetést szervezett brit politikusokkal, hogy egy, a szívéhez közel álló ügyről, a korai fejlesztésről beszélgessenek.

A háromgyermekes anyuka a jelenlévő tisztviselők – köztük Sajid Javid egészségügyi miniszter és Will Quince családügyi miniszter – figyelmét arra hívta fel, hogy a gyermekek jólétét prioritásként kell kezelni.

Egy éve indítottuk el a Royal Foundation Centre for Early Childhood (Királyi Alapítványi Központ a Korai Gyermekkorért) nevű szervezetet. A Központ kutatásai azt mutatják, hogy a korai évek fontosságát alábecsülik, és csak kevesen értik a gyermek első öt évének kritikus jelentőségét

− posztolta a cambridge-i hercegi pár az Instagramon.

A nyilvánosságot kétségtelenül lenyűgözte a hercegné tette, a poszt igen sikeres volt a lájkok számának tekintetében. Úgy tűnik Katalin hercegné számára kifizetődött a kockázat, és sikerült felhívnia a figyelmet erre a fontos témára.

A figyelmetekbe ajánljuk