Katalin és Vilmos.

Vilmos herceg és Katalin hercegné felrúgnák a királyi szabályokat – ez az oka!

Katalin és Vilmos komoly reformokra készülnek.


A királyi címekkel kapcsolatban rengeteg szabály van érvényben, és a dolgok eléggé zavarosak lehetnek. Lajos herceg például egy régi törvény miatt majdnem egyáltalán nem kapott címet.

Vilmos herceg és Katalin hercegné esetében is változhatnak a dolgok, amikor Károly herceg trónra lép: Katalin walesi hercegnő lehet, ha Vilmos megkapja Károly walesi hercegi címét.

Egy új jelentés azonban azt állítja, hogy Vilmos és Katalin azt tervezik, hogy felrázzák a dolgokat, ha arról van szó, hogyan fogadják őket a hivatalos kötelességeik teljesítése során.

A The Sunday Mirror szerint Cambridge hercege és hercegnéje szeretnék megváltoztatni a címüket, amikor királyi ügyekben járnak, hogy „megközelíthetőbbnek" tűnjenek, és remélik, hogy felrúgják a királyi szabálykönyvet, amikor az olyan hagyományokról van szó, mint a címek, a pukedli és a meghajlások.

Egy forrás a következőket mondta a kiadványnak:

Szeretnének megközelíthetőbbek, kevésbé formálisak, kevésbé fülledtek lenni, és szakítani a hagyományok nagy részével.

A lap azt állítja, hogy a lépést a legutóbbi karibi királyi körútjukra adott reakciók inspirálták, ahol tüntetők gyűltek össze, hogy a monarchia kérjen bocsánatot a gyarmatosítással kapcsolatos történelmükért.

A bennfentes hozzátette:

Amikor a csapat visszatért Londonba, a pár eligazítást tartott a segédekkel. Mindent átnéztek, és pontosan meghatározták, hogy mi ment rosszul, és hogyan lehetne a jövőben javítani. Az általános konszenzus az volt, hogy a túra elavultnak, túlságosan formálisnak és fülledtnek tűnt.

Azt is hozzátették, hogy a pár szeretné megpróbálni elkerülni a nyilvános meghajlásokat és pukedliket, és inkább a modern monarchiára összpontosítanának.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk