károly király nevet
Getty Images

Ezeket fogja Károly király ajándékozni idén karácsonykor

Ahogy elkezdődik az adventi időszak mindannyiunk gondolatai a szeretteinknek szánt ajándékok megvásárlása körül forog – különösen az e heti black friday leárazások miatt –, és Károly király sem tesz másként.


Új uralkodói szerepében Károly nem csak a személyzetének szánt ajándékok, hanem a karácsonyfákért is felelős lesz, édesanyja, II. Erzsébet nyomdokaiba lépve. A királynő minden évben követte az apjától, VI. György királytól örökölt ünnepi hagyományt, és az egyedi ajándékozás kétségtelenül a fiára, Károlyra is átöröklődik.

Ez is érdekelhet: Egész napos falatozás – ezt eszik karácsonykor a brit királyi családban

Családjával együtt a paloták személyzete is minden évben kapott egy üdvözlőlapot a királynőtől egy karácsonyi pudinggal együtt. De az egykori uralkodó karácsonyfákat is ajándékozott a saját Windsor Crown Estate-birtokáról. A múltban ezeket a fákat olyan helyszíneknek ajándékozta, mint a Westminster Apátság, a Szent Pál-székesegyház, a Szent Giles-székesegyház és az edinburghi Canongate Kirk, hogy a közönség minden évben megtekinthesse őket.

És mintha ez nem lenne elég nagylelkű, II. Erzsébet fákat is adományozott a sandringhami templomoknak és iskoláknak, miközben pénzt adott a helyi jótékonysági szervezeteknek is.

A tavalyi karácsonyi közleményben pedig a következő állt:

A királyi ház minden tagja kap karácsonyi ajándékot a királynőtől, és őfelsége személyesen adja át az ajándékokat a királyi ház egyes tagjainak a Buckingham-palotában és a windsori kastélyban. Az uralkodó apja, VI. György király és nagyapja, V. György hagyományát folytatva karácsonyi pudingot is ad a személyzetének. A királynő által fizetett mintegy 1500 karácsonyi pudingot a paloták személyzete, az udvari posta és a palota rendőrei között osztják szét.

Ez is érdekelhet: Hogyan szegett meg Diána hercegné véletlenül egy szabályt első királyi karácsonyán?

A királynő állítólag a Tescóban vásárolta a karácsonyi pudingot, és feltehetőleg III. Károly király is megtartja ezt a szokást.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk