Károly király.
Jane Barlow-WPA Pool/Getty Images

III. Károly király megható módon tisztelgett édesanyja, II. Erzsébet királynő előtt

Egy éve, hogy II. Erzsébet királynő elhunyt, és a brit trónt legidősebb fiára, az immár III. Károly királyra hagyta. A jelenlegi uralkodónak az elmúlt évben rengeteg nehézséggel kellett szembenéznie, de édesanyjától sokat tanulhatott. Háláját pedig megható beszédében is kifejezte.


Károly király egy szívszorító poszttal tisztelgett néhai édesanyja öröksége előtt, a videóban pedig olyan fotókat láthatunk II. Erzsébetről, amelyeket eddig még sose publikáltak – írja a Harper's Bazaar.

Ez is érdekelhet: Isten óvja a királynőt! – II. Erzsébet élete

Őfelsége halálának, valamint a trónra lépésem első évfordulóján, nagy szeretettel emlékezünk meg a hosszú életéről, az odaadó szolgálatáról és mindarról, amit mindez oly sokunknak jelentett. Hálás vagyok azért a szeretetért és támogatásért, amelyet feleségemmel ebben az évben kaptunk. Mindent megteszünk, hogy mindenki szolgálatára álljunk

– olvasható és hallható az uralkodó bejegyzése az X közösségi oldalon.

Olvasd el ezt is!97 éves lenne: eddig nem látott fotón a születésnapos II. Erzsébet és unokái

A felvétel csütörtökön (09. 07.) készült a Balmoral-kastélyban. A király üzenetéhez egy Erzsébet királynőről készült, eddig még nem publikált fényképet mellékeltek, amelyet szándákosan az évforduló alkalmából választottak ki. A portrét 55 évvel ezelőtt, 1968. október 16-án készítette Cecil Beaton a Buckingham-palotában.

A figyelmetekbe ajánljuk