II. Erzsébet
Getty Images

97 éves lenne: eddig nem látott fotón a születésnapos II. Erzsébet és unokái

A brit királyi család hivatalos közösségi oldala megemlékezett a tavaly elhunyt II. Erzsébet születésnapjáról: a királynő ma, április 21-én lenne 97 éves.

Az eddig még nem látott fotót tavaly nyáron készítette Katalin walesi hercegnő, azaz nagyjából pár héttel a királynő halála előtt. A királyi család Balmoralban látható, ahová Erzsébet gyakran töltötte a vakációit.

A kép közepén ülő Erzsébetet az unokák és a dédunokák veszik körül, köztük ott van György herceg is, aki a trónöröklési sorban már második.

A királynőről egy Instagram-posztban is megemlékezett a család hivatalos oldala.

Ma, 97. születésnapján emlékezünk meg II. Erzsébet királynő hihetetlen életéről és örökségéről. Amikor őfelsége 1926 áprilisában megszületett, Erzsébet hercegnő és családja nem sejtették, hogy egyszer királynő lesz belőle. Nagybátyja, VIII. Eduárd király 1936-os lemondását követően édesapja lépett a trónra. Amikor VI. György király 1952 februárjában meghalt, Erzsébet hercegnő mindössze 25 évesen II. Erzsébet királynő lett. Őfelsége volt Nagy-Britannia leghosszabb ideig regnáló uralkodója – az egyetlen a történelemben, aki platina jubileumot ünnepelhetett

– írták a közleményben.


A figyelmetekbe ajánljuk