Humphrey Bogart.

A legtöbbeknek december 25. a karácsonyról szól, azonban számos híresség ekkor ünnepli (vagy ünnepelte) a születésnapját.


Justin Trudeau

Noam Galai/Getty Images for Global Citizen

A jelenlegi kanadai miniszterelnök 1971. december 25-én született Ottawában. Justin Trudeautól már gyerekkorában sem állt távol a politika, hiszen édesapja, Pierre Trudeau közel 11 évig vezette az országot.

A jelenlegi kormányfő a 2000-es évek elején kezdett el aktívan a politikával foglalkozni, 2013-ban lett a Liberális Párt elnöke, 2015-ben pedig Kanada valaha volt második legfiatalabb miniszterelnöke lett.

Külön érdekesség vele kapcsolatban, hogy gyerekként egy iskolába járt az október végén elhunyt Matthew Perryvel, akitől Trudeau egy érzelmes posztban búcsúzott.

Annie Lennox (Eurythmics)

Az 1954-ben született skót énekesnőt a legtöbben minden bizonnyal a ’80-as évek sztárzenekarából, a Eurythmicsből ismerik. A kéttagú együttes óriási sikereket ért el, hiszen olyan slágereket jegyeznek, mint a Sweet Dreams, a There Must Be an Angel és a Here Comes the Rain Again.

Lennox az elmúlt években sokkal inkább politikai aktivistaként szerepel, hiszen számos ügy mellett állt ki, ilyen például az AIDS elleni küzdelem is.

Ez is érdekelhet: A tökéletességre törekvő félénk zseni – Robert De Niro 80 éves

Dido

Az 1971-ben Kensingtonban született Dido már a debütáló No Angel című albumával óriási sikereket ért el, hiszen a korongból több mint 21 millió példány kelt el világszerte.

Az énekesnő nevéhez több világsláger is kötődik, ilyen például a White Flagés a Life for Rent is. Didót pedig nemcsak a rajongói, hanem a szakma is számos alkalommal elismerte, jó példa erre, hogy többek között egy Billboard Music Awards-, és több Brit Awards-díjat is elhódított.

Humphrey Bogart

A mozitörténelem során kevés nagyobb filmsztár létezett a brit ikonnál, Humphrey Bogartnál. Az 1899-ben született színész a ’30-as évektől kezdett el különböző filmekben szerepelni, ám a ’40-es évekig legfőképp gengsztereket és különböző gonosz karaktereket alakított.

Az első jelentős főszerepét 1941-ben A máltai sólyom című moziban kapta, de a leghíresebb alakítását a ’42-ben megjelent kultfilmben, a Casablancában nyújtotta.

Az 1957-ben elhunyt Bogart azonban nem ezért a produkcióért, hanem az 1951-es Afrika királynőjéért kapta meg a Legjobb Férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Armin Van Buuren

Az elmúlt évtizedek során a rock-, és popsztárok mellé felsorakoztak DJ-k is, Armin Van Buuren pedig a trance szcéna talán legmeghatározóbb alakja.

A holland lemezlovas – aki Magyarországon is számtalan alkalommal lépett már fel – folyamatosan headlinerként szerepel a világ leghíresebb elektronikus zenei fesztiváljain, emellett egy saját rádióműsort, a State of Trance-et is folyamatosan készíti, melyet a világ minden pontján hallgatnak.

Domján Edit

A tragikus sorsú színésznő, Domján Edit 1932-ben született Budapesten. Domján 1954-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, pályafutása során pedig a Szegedi Nemzeti Színházban, illetve a budapesti Petőfi Színházban játszott. Mindössze 33 évesen, 1965-ben Jászai Mari-díjjal tüntették ki, ekkorra már közel nyolcvan színházi szerepet, tíz filmszerepet, számos rádió- és tévészerepet tudhatott maga mögött.

1972 januárjában ismerkedett meg a korszak egyik leghíresebb táncdalénekesével, Szécsi Pállal, akivel ugyan csak 10 hónapig voltak együtt, de ez idő alatt teherbe esett tőle, azonban elvetette a gyereket.

A színésznő a 40. születésnapján, 1972. december 25-én öngyilkosságot követett el, mindössze két búcsúlevelet hagyott: egyet az öccsének, egyet pedig volt férjének, Kaló Flóriánnak.

A figyelmetekbe ajánljuk