Harry herceg
Fotó: Shutterstock

​Harry herceg szerint Kamilla királyné sztorikkal táplálta a sajtót, hogy jobban kedveljék

Harry herceg legújabb interjújában, amelyet a Spare című memoárja kapcsán adott, azt állítja, hogy Kamilla királyné arra használta fel az angol sajtót, hogy rehabilitálja a brit közvélemény szemében a róla kialakult képet.


Az ITV műsorvezetőjével, Tom Bradbyvel folytatott 90 perces beszélgetés során Harry megvitatja a memoárjában szereplő vádakat, miszerint Kamilla történeteket szivárogtatott ki a sajtónak a Károllyal kötött házassága előtt.

Ez is érdekelhet: Harry herceg könyve szerint változtatni akartak Katalin nevén

A Spare című könyvben a herceg elárulja, hogy ő és Vilmos herceg privát találkozókat tartottak Kamillával, hogy hivatalosan is megismerjék őt, amikor apjuk elkezdett nyilvánosan találkozgatni vele. Az interjúban pedig Harry azt állítja, hogy mostohaanyja kiszivárogtatta a sajtónak e beszélgetések részleteit.

Röviddel a vele folytatott privát találkozóink után kezdte el ezt a hosszú játékot játszani. Egy kampányt, amelynek célja a házasság és végül a korona volt, apa áldásával – feltételeztük. Az újságokban elkezdtek megjelenni történetek a Willie-vel és vele folytatott magánbeszélgetésekből

− mondta a herceg.

Ha tovább olvasnál: Harry herceg szeretné visszakapni a bátyját és az apját

III. K\u00e1roly kir\u00e1ly \u00e9s Kamilla kir\u00e1lyn\u00e9

Fotó: Shutterstock

A kiszivárogtatás idején Kamilla azt állította, hogy a magántitkára volt a felelős a sztorikért; a tanácsadó később lemondott. Harry szerint azonban mostohaanyja bűnrészes volt a történetek kiszivárogtatásában.

Egyetlen csípős megjegyzés sincs az általam leírtak között, különösen nem a mostohaanyámmal kapcsolatban

− tette hozzá.

A királyi család tagjainak állításara is kitért, miszerint a királyi család tagjainak rendszeres gyakorlata, hogy más tagokról negatív történeteket hintenek el a sajtónak:

Azok a bizonyos tagok úgy döntöttek, hogy ágyba bújnak az ördöggel, hogy rehabilitálják az imázsukat. De abban a pillanatban, amikor ez a rehabilitáció mások kárára történik − az én és a családom más tagjainak kárára − , ott húzom meg a határt.

Forrás: Harper’s Bazaar


A figyelmetekbe ajánljuk