Julia Roberts
Fotó: IMDb

Julia Roberts hamarosan fontos díjat vehet át

Julia Roberts hamarosan tiszteletbeli elismerésben részesül az 50. César-díjátadón, írja a Variety. Az ünnepélyre február 28-án kerül majd sor a párizsi Olympia Színházban.


Fontos mérföldkőhöz érkezett a César-díj, amely lényegében az Oscar-díj francia megfelelője: 2025-ben ötvenedszer fogják átadni az aranyszobrokat a különböző kategóriákban. A díjazottak névsorát természetesen nem ismerjük előre – kivétel viszont Julia Roberts, aki a César Akadémia közleménye szerint tiszteletbeli elismerést kap majd a februári ünnepélyen.

Julia Roberts lenyűgöző, inspiráló és a világ filmművészetének egyik ikonja

– áll az akadémia közleményében.

Nemcsak filmsztár, hanem a populáris kultúra meghatározó alakja is, és hatása messze túlmutat az alakításain.

Azóta, hogy 1990-ben áttörést ért el Vivian Ward szerepével a Micsoda nőben, Roberts az akadémia szerint „változatos és felejthetetlen” alakításokat nyújtott. Az 56 éves színésznő pályafutásából kiemelkedik az Erin Brockovich: Zűrös természet, amelyért 2001-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.

Robertset legközelebb Luca Guadagnino After the Hunt című thrillerében láthatjuk majd Ayo Edebiri, Andrew Garfield, Michael Stuhlbarg és Chloë Sevigny oldalán.

A tiszteletbeli César-díjat korábban David Fincher, Christopher Nolan, Cate Blanchett, Penelope Cruz, Robert Redford és George Clooney vehette át.

A figyelmetekbe ajánljuk