Joaquin Phoenix

„Ez az utolsó alkalom" – Joaquin Phoenix lehet, nem lesz többé Joker

Joaquin Phoenix egy sajtótájékoztatón beszélt a legújabb Joker-filmről, és azt pedzegette talán nem bújik többé Arthur Fleck bőrébe.


A után, szinte biztosan fel kell szednie néhány kilót. Todd Phillips új filmje, a Joker: Folie à Deux a napokban debütált a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Joaquin Phoenix egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a testátalakulás, amire a Joker szerepe miatt volt szüksége, nehéz, de ugyanakkor biztonságos volt.

Egy újságíró kérdésére válaszolva, aki a sovány megjelenését említette, a színész azt mondta:

Igazad van. Most már 49 éves vagyok, talán nem kéne ezt újra csinálnom. Valószínűleg ez az utolsó alkalom.

Ez is érdekelhet: 8 film 2024-ből, amire már most megvennénk a mozijegyünket

Természetesen ezt a spontán megjegyzést nem szabad úgy érteni, hogy Phoenix teljesen bezárja az ajtót Arthur Fleck karaktere előtt. Inkább lehet, hogy ez egy határvonal Hollywoodnak címezve, hogy végre véget vessen az egészségtelen átalakulások iránti megszállottságnak a teljesítmény érdekében.

2020-ban rengeteget cikkeztek arról, hogy amikor Phoenix először készült Joker megformálására, nagyon rövid idő alatt nagyon sokat, 23 kilót fogyott. Utóbb elmondta, hogy főleg salátán és párolt zöldségeken élt, hogy elérje a kitűzött célt.

A mostani filmnél a diéta mellett nehezítő tényező volt az is, hogy rengeteg táncpróbán kellett részt vennie, és azt is megjegyezte, hogy a filmbéli partnere, Lady Gaga is vékonyabb lett a szerep kedvéért.

Emlékszem, amikor először találkoztunk a próbákon, aztán elmentél, és amikor visszajöttél, rengeteget fogytál. Lenyűgöző volt

– mondta Gagának címezve, aki viszont nem ment bele mélyebben a témába, csak annyit mondott diplomatikusan, hogy egy idő után mindketten átalakultak a saját karakterükké. De Phoenix sem árulta el tudatosan, hogy ezúttal pontosan mennyit fogyott.


A figyelmetekbe ajánljuk